Férfi vízilabda

Kásás Zoltán távozik Szegedről

A Szeged Beton férfi vízilabdacsapata közleményben tudtatta, hogy nem hosszabbítja meg Kásás Zoltán vezetőedző lejáró szerződését, a következő szezonnak új szakember irányításával vág neki a gárda.

"A Szeged Beton Vízilabda Egylet vezetése a szponzori körrel egyeztetve azt a döntést hozta, hogy a vízilabdacsapat szakmai vezetésén változtatni kell. Több alternatíva megvizsgálása és megfontolása után úgy határoztunk, hogy miután Kásás Zoltán vezetőedző szerződése lejárt, a következő évadra nem vele kötünk megállapodást. Hangsúlyozni kívánjuk, hogy Kásás Zoltánt ma is a vízilabdavilág egyik legjobb edzőjének tartjuk, korábbi, valamint nálunk elért eredményei magukért beszélnek, és csak köszönet jár Szegeden végzett munkájáért. Mégis úgy gondoljuk, hogy a csapat és az edző kapcsolatát meg kell újítani, frissíteni a még nagyobb eredmények érdekében. Miután nem konkrét személlyel történő cserében gondolkoztunk, hanem a változtatás szándékában határoztunk, a következő évad edzőjét még nem választottuk ki. Ez a következő hetek feladata lesz" - olvasható a közlemény a csapat hivatalos oldalán.

Kásás Zoltán 2008 februárja óta irányítja a Szegedet, 2009-ben LEN-kupát, 2010-ben és 2011-ben bajnoki bronzérmet nyert vele az együttes, és a 2010-2011-es szezonban az Euroliga főtáblájára indulhattak.