Karrier

Hivatalossá vált, hogy Klose elhagyja a Bayernt

Már hónapok óta borítékolható volt, hogy Miroslav Klose elhagyja a német rekordbajnok Bayern München csapatát, a klub most közleményben is tudtatta, hogy nem sikerült megegyezniük a csatárral a szerződéshosszabbításról, így az távozik az Allianz Arénából.

Klose négy év után távozik Münchenből

A lengyel származású 32 éves játékos kontraktusa június 30-án lejár Münchenben, szabadon igazolható. A német válogatott támadó 2007-ben a Werder Bremenből igazolt a bajorokhoz, 98 Bundesliga-mérkőzésen 24 gólt szerzett.

"Sajnos a Miroslav Klosével folytatott tárgyalásaink nem hoztak pozitív eredményt. Boldogok lettünk volna, ha sikerült meghosszabbítani a szerződését, de nem jutottunk egyezségre annak időtartamát illetően. Az FC Bayern München minden jót kíván Miroslav Klosénak és családjának a jövőben, szeretnénk neki megköszönni az elmúlt négy évben a klubért tett erőfeszítéseit" - olvasható Karl-Heinz Rummenigge elnök közleménye az egyesület hivatalos oldalán.

"Négy szép és sikeres évet töltöttem itt, köszönetemet fejezem ki ezért a Bayernnek" - így Klose. A támadót - Gerd Müllerrel holtversenyben minden idők második legeredményesebb világbajnoki góllövője - az utóbbi hetekben a Lazióval hozták szóba, de érdeklődnek iránta Spanyolországból és Angliából is.