Karrier

Ancelotti egy év szünetet tart, tanulmányútra megy

A Chelsea-től a szezon végén menesztett olasz tréner egy év szünetet tart, tanulmányútra megy, mielőtt újra munkát vállal.

Ancelotti egy év pihenőt tart

Az 51 éves szakember neve szóba került az Aston Villa, a Fulham és a Premier League-be feljutott Queens Park Rangers menedzsereként is, de ő most a pihenést és a tanulást választotta.

"Nem sietek edzőnek állni, nem is tudok hova. Semmilyen klub nem keresett meg Angliában, és a Romával sem tárgyaltam, ez mind csak pletyka volt. Élveztem a munkát Angliában, hamarosan visszatérek Londonba. 1995 óta folyamatosan dolgozom egy hat hónapos szünettől eltekintve, most egy évig kollégáim munkáját szeretném tanulmányozni" - nyilatkozta a szakember.

Ancelotti ugyanakkor azt is leszögezte, továbbra is nagy álma, hogy leüljön egykori csapata, a Roma kispadjára, de ezt még "túl korainak tartja".

Ancelotti 1995-ben kezdett edzősködni, sorrendben a Reggina, a Parma, a Juventus, a Milan és a Chelsea kispadján ült. A Milánóban töltött nyolc éve alatt egy-egy olasz bajnokságot, kupát és szuperkupát, valamint két Bajnokok Ligáját nyert a vörös-fekete alakulat. A Chelsea-vel első évében duplázott (Premier League, FA-kupa), de a legutóbbi szezonban trófea nélkül maradt a londoni csapat, ezért Roman Abramovics tulajdonos menesztette az olasz mestert.