Profi boksz

Utolsó világbajnokát is elveszítette, ezzel bezárhat az Universum

Az egykor óriási német egyesület egy évvel a ZDF-fel történt szerződésbontása után utolsó világbajnok bokszolóját is elveszítette, ezzel gyakorlatilag kilátástalan helyzetbe került.

Zbik vereségével mindent elveszíthet az Universum

Megszerezte a WBC interim középsúlyú bajnoki címét Julio Cesar Chavez Jr. A veretlen mexikói bunyós kemény, nagyon szoros mérkőzésen győzte le az eddigi címvédő Sebastian Zbiket. A meccs során Chavez irányított, a német azonban pontosabb volt. A bírók 114-114, 115-113 és 116-112 arányban a mexikóit látták jobbnak, ezzel pedig Zbik elveszítette a címét.

Ezen pedig rengeteg minden múlhatott, hiszen a német Universum (Erdei Zsolt egykori, Balzsay Károly jelenlegi klubja) így elveszítette utolsó világbajnokát is. Egy évvel azután, hogy a ZDF televízió felmondta az együttműködést, az euró milliók után már az utolsó "eladható" bokszolóját elveszítette a hamburgi egyesület. Márpedig televíziós háttér, és eladható produkció híján a klub jövője gazdaságilag kilátástalan. Könnyen lehet, hogy Zbik vereségével egy egész egyesület fog eltűnni a profi ökölvívás palettájáról.