NHL

Burrows döntött a hirtelen halálban, bajban a Boston

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban folytatódott a Stanley Kupa-döntő a második vancouveri összecsapással. Az első mérkőzés irama megmaradt: a kapusok ismét kitettek magukért, ugyanakkor több gól is esett, és a drámát ezúttal sem kellett nélkülözni, hiszen 60 perc játékidőt követően 2-2-t mutatott az eredményjelző, úgyhogy a csapatok készülhettek a hosszabbításra. Aki éjszakába belenyúló több harmados hosszabbításra készülődött, annak csalódnia kellett, mivel Alexandre Burrows 11 másodperc alatt el is döntötte a mérkőzést, és ezzel a Canucks 2-0-s előnyre tett szert a négy győzelemig tartó párharcban.

A bostoni játékosok azzal a tudattal léptek a vancouveri Rogers Arena jegére, hogyha kikapnak, akkor nemcsak a jelenlegi helyzetük, hanem a múltbeli statisztikák is ellenük lesznek, hiszen a Stanley Kupa történetében az a csapat, amelyik nyerte az első két meccset, az 91%-ban meg is nyerte végül a trófeát (a pontos adat: 42 kupagyőzelem és csupán 4 alkalommal nem sikerült meglovagolni a 2-0-s előnyt a trófea elhódítására). Ennek megfelelően a Bocsok az első játékrészben esett Alexandre Burrows találatot követően a második harmad folyamán megfordították a meccset, Milan Lucic és Mark Recchi góljaival.

Várható volt, hogy a hazai csapat nem fogja könnyen adni a bőrét, és a záró periódus közepén az idei Art Ross trófeát (a liga legtöbb pontjával) elhódító Daniel Sedin kiegyenlített Burrows passzából. A Vancouver ekkor nagyon beszorította a vendég együttest, 11 lövést eresztettek Thomas kapujára, míg Bergeronéktól csupán 5 lövésre futotta. Azonban a dominancia nem volt elég arra, hogy visszaszerezzék a vezetést, következhetett hát a hosszabbítás.

Alexandre Burrows gólját ünneplik a Vancouver Canucks játékosai a Boston Bruins elleni Stanley Kupa döntő második mérkőzésén 2011 júniusban

Az idei rájátszásban eddig egyszer sem nyúlt tovább két extra harmadnál a meccs, és akik arra apelláltak, hogy ez egy nagydöntőhöz hűen most meg fog dőlni, és maratoni hosszúságú csatának lehetnek a szemtanúi, azok ehelyett a rájátszások történelmének egyik legrövidebb hosszabbítását láthatták, miután a korongbeadást követő első támadásnál eldöntötték a hazaiak a meccs kimenetelét - a korábban már gólt szerző és asszisztáló Burrows második találatát jegyezte az este.

A Boston nincs könnyű helyzetben, mivel a 2-0-s hátrány mellett a Vancouver védelme egy fontos láncszemmel is kiegészült a mai meccsen: a védekező specialista csatár, Manny Malhotra, miután március 17-én súlyos szemsérülést szenvedett, megkapta az engedélyt az orvosi stábtól a játékra. A Vancouver már amúgy is jó védekezésére így még nehezebb lesz megoldást találnia Claude Juliennek, a Boston vezetőedzőjének. Ugyanakkor a Boston a következő két meccset hazai pályán játssza, hazai közönség előtt, amiből erőt meríthetnek a Bocsok.

A bostoni játékosok természetesen igyekeznek pozitívak maradni. Milan Lucic, az első bostoni gól szerzője, úgy véli, hogy jó úton haladnak: "Jobbak voltunk ma, mint az első meccsen, és ezt a szintet kell hoznunk a továbbiakban is, ha több gólt akarunk lőni."

NHL, Stanley Kupa-döntő, 2. mérkőzés

Vancouver Canucks-Boston Bruins 3-2 - hosszabbítás után

 Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban a Vancouver 2-0-ra vezet, folytatás magyar idő szerint kedden hajnali 2-kor.