Profi boksz

A hatodik menetben pattant ki belőlem a feszültség - Erdei

  • MTI

Erdei Zsolt technikai KO-val győzte le Byron Mitchellt az Atlantic Cityben rendezett boxgálán, és máris a folytatásra készül. Az ellenfelek kihívását azonban menedzsereire bízza, nem akar nagyszájúan beleüvölteni mindenfélét a világba.

"Nagyon örülök a győzelmemnek, és annak, hogy meglett a húszhetes felkészülésnek, a kemény munkának az eredménye" - kezdte meccs utáni értékelését Erdei. - "Az első menetben elég sokat ütöttem, aztán próbáltam taktikus lenni. Reméltem, hogy rámenősebben fogok bokszolni, mint máskor, és jobban elszabadítom a jobb kezemet is, ezért már az első menetben belementem egy adok-kapokba is. A negyedik és ötödik menetre nyugodtam meg igazán, illetve, amikor elkezdtem sikeresen bevinni a balegyeneseket. Éreztem, hogy van bennem egy feszültség, amelynek ki kellett jönnie, és ez a hatodik menetben ki is pattant, akkor sikerült először kiütnöm magamból."

Erdei Zsolt padlóra küldte Byron Mitchellt az Atlantic Cityben rendezett boxmérkőzésükön 2011 júniusában

Az amatőrök között is világbajnok magyar - saját honlapja szerint - riválisáról elmondta, hogy nagyon jól bírta az ütéseket, de tudta, hogy "kemény fickó", így felkészült rá.

"Arra álltam rá, hogy tíz menetet bokszolok, és ha adódik alkalom a kiütésre, az csak plusz hab a tortán. Szerencsére jutott hab a tortára. Ez a mérkőzés még nagyon bennem van, és most nem is akarok a jövővel foglalkozni. Ráadásul nagypofával kihívogatni nem az én stílusom, ezt intézik majd a promóterek és menedzserek, ez nem az én dolgom. Úgy érzem még bőven több van bennem, és ezt ki is akarom hozni. Régóta vagyok távol az otthontól, családomtól, így már nagyon várom, hogy hazaérjek és megöleljem őket, most már ez jár a fejemben. Szeretném ezúton is megköszönni a magyaroknak, hogy a helyszínen ilyen szép számban drukkoltak nekem, és azoknak is, akik fennmaradtak a televízió képernyője előtt" - nyilatkozta Erdei Zsolt.