Tenisz

Temesvári Nadalt favorizálja

Temesvári Andrea 1986-ben Martina Navratilovával az oldalán megnyerte a francia nyílt teniszbajnokság női páros versenyét. Egykori kiválóságunk nem szakadt el sportágtól, saját teniszakadémiáját vezeti, és rendszeresen feltűnik az egykori klasszikusok számára rendezett Legendák Kupájában. Párizsban már az eldöntőnél jár. Temesvári a Roland Garros hivatalos internetes oldalának adott interjújában többek között elmondta, számára Rafael Nadal az etalon a férfi teniszben.

"Rafael Nadallal és Francesca Schiavonéval. Mindketten nagyszerű emberek, és tényleg a földön járnak" - válaszolta Temesvári Andrea arra a kérdése, hogy melyik férfi és női teniszezővel borozna szívesen.

"Egyértelműen Nadallal. Fantasztikus játékos, és nagyszerű srác emellett. Van egy teniszakadémiám Magyarországon, és segítséget kérnék tőle, hogy milyen hozzáállásra van szüksége annak, aki profi akar lenni" - mondta az egyéniben nyolcszoros tornagyőztes arra, hogy kivel csinálna legszívesebben interjút, ha újságíró lenne. Az interjúból az is kiderült, hogy a spanyol csillagot választaná partnernek a Cannes-i filmfesztiválra, és szívesen lenne a szóvivője is.

Nadal vasárnap 15 órától Roger Federerrel mérkőzik a Roland Garros férfi egyének döntőjében. A spanyol világranglistavezető hatodszor, svájci ellenfele másodszor érhet a csúcsra Párizsban.