Profi boksz

Erdei fogyasztás nélkül is könnyen hozta a súlyát

  • MTI
megosztom

Erdei Zsolt azt mondta, hogy tulajdonképpen egyáltalán nem kellett fogyasztania, mivel a megfelelő edzéseknek és táplálkozásnak köszönhetően már hetek óta tartja a kívánt súlyát.

A korábban két súlycsoportban is világbajnok magyar profi bokszoló erről a hivatalos pénteki mérlegelés után nyilatkozott.

"Byron Mitchell szimpatikus volt, szokás szerint a végén összeölelkeztünk. Nagyon várom már az összecsapást!" - jelentette ki az amerikai magyarság körében is felettébb népszerű Madár, aki a Caesars Palace Hotel báltermében megrendezett "mázsáláson" - a magyar bokszoló csapatának legutóbbi tájékoztatása szerint - 78,9 kilogrammal, míg amerikai ellenfele 80,9 kg-mal mérlegelt. Mitchell még a mérkőzés lekötésekor kért 1,36 kilogrammnyi súlyengedményt, melyet ki is használt, mivel a félnehézsúly felső határa amúgy 79,3 kg lenne.

A 37. életévét kedden betöltött Erdei (32 mérkőzésen 32 győzelem, benne 17 kiütés) magyar idő szerint vasárnap hajnalban Atlantic Cityben, a Boardwalk Hallban ütközik meg a nálánál néhány hónappal idősebb Mitchell-lel (28 győzelem, ebből 21 KO-val, 7 vereség, 1 döntetlen). A 10 menetesre tervezett összecsapás lesz a magyar öklöző második mérkőzése amerikai promótere, Lou DiBella irányítása mellett, miután tavaly novemberben egyhangú pontozással megverte a kenyai Samson Onyangót.

megosztom