EURO 2012

A német szurkolók nem bírtak magukkal Bécsben - videó

  • MTI

Több mint kétszáz randalírozó német szurkolót vettek őrizetbe Bécsben a labdarúgó Európa-bajnokság osztrák-német, 2-1-es német győzelemmel végződött selejtező meccsének kezdete előtt.

A rendőrség péntek esti első beszámolójában még mintegy 150 őrizetbe vétel szerepelt, a végleges mérleg szerint 212 német és egy osztrák állampolgárt állítottak elő. Ez volt az utóbbi idők legnagyobb szurkolói rendbontása az osztrák fővárosban.

A szurkolók egy, a belváros szélén található szórakozónegyedben - az úgynevezett "Bermuda-háromszögben" - tűzijátékokat, görögtüzeket gyújtottak meg és megrongálták a berendezést a sörözők kerthelységeiben. Néhányan megtámadták a kiérkező rendőröket, illetve elbarikádozták magukat az egyik vendéglátóhelyen.

A rendbontások a belvárosra korlátozódtak. A stadionban és környékén nem történtek incidensek sem a meccs alatt, sem utána.

A mérkőzést a 90. percben szerzett góllal a német válogatott nyerte 2-1-re.

Az osztrák rendőrök fel voltak készülve a randalírozásokra, és az igazoltatásokban tucatnyi német kollégájuk is a segítségükre volt a helyszínen. A két szurkolói táborból előzetesen összesen mintegy négyszáz lehetséges rendbontóval számoltak.