Jégkorong

Az osztrákok válaszára vár a DAB.Docler

A dunaújvárosi klub elnöke szerint a névadó szponzoruktól ígéret van arra, hogy anyagi akadálya nem lesz az EBEL kettőben való indulásnak.

A DAB.Docler három sorozatban is szeretne részt venni a következő idényben. Az OB I-ben, a MOL Ligában és az osztrák másodosztályban, az EBEL kettőben.

"Mivel a Magyar Jégkorong Szövetség nem engedte a Sapa Fehérvár AV19 farmcsapatát a Nationalligába, mi lehetünk a beugrók a helyére. Nagyon bízom abban, hogy pozitív választ kapunk az osztrákoktól. Úgy kalkulálok, hogy olyan ötvenmillióval. Az EBEL kettőben nincsenek olyan szigorú feltételek, mint az EBEL-ben. A névadó szponzorunktól ígéret van arra, hogy anyagi akadálya nem lesz az EBEL kettőben való indulásunknak. Ha az osztrákoktól zöld utat kapunk, folytatjuk a csapat megerősítését, hiszen a három bajnokságban való részvételhez negyven játékosra lesz szükségünk. A B csapatunknak edzője már van, tegnap a játékosoknak bemutattuk Szakács Ferencet, aki eddig a belgrádi Crvena Zvezdánál dolgozott" - mondta az fmh.hu-nak Azari Zsolt, a DAB elnöke.

Az is könnyen megeshet, hogy a MOL Ligában több lesz a külföldi csapat, mint a magyar.

"Indulási szándékát már jelezte az erdélyi Csíkszereda és Brassó, a román Steaua Bukarest és a szerb Partizán Belgrád csapata, utóbbi az idén megnyerte a Slohokejt, a szlovén, horvát, szerb közös bajnokságot. A magyar együttesek közül a Sapa és a DAB részvétele látszik biztosnak a MOL Ligában. A Ferencváros, az Újpest és a Miskolc körül még minden bizonytalan" -jelentette ki Kovács Zoltán, a jégkorong-szövetség főtitkára.