Átigazolás

Van Nistelrooy egy évre a Málagáé - hivatalos

A Málaga hivatalos bejelentése szerint Ruud van Nistelrooy egyéves szerződést írt alá a spanyol csapatnál. A média ugyanakkor tudni véli, hogy a kontraktus újabb egy évvel meghosszabbítható.

Ruud van Nistelrooy a Hamburg játékosaként utolsó mérkőzésén 2011 májusában

Azt követően, hogy van Nistelrooy januárban összeveszett a Hamburg vezetőivel, amiért azok nem engedték vissza a Real Madridhoz, biztos volt, hogy a holland elhagyja a német kikötővárost, néhány napja pedig már azt is rebesgették, hogy a Málaga igazolhatja le.

Nos, csütörtökön átment a kötelező orvosi vizsgálatokon, és alá is írták a szerződést. A klub bejelentése szerin 2012 nyaráig játszik náluk, de a spanyol média úgy értesült, hogy egy évvel meghosszabbítható a megállapodás. A csatár fizetéséről nem szólnak a hírek.

Van Nistelrooy a Den Bosch és a Heerenveen után a PSV-ben került először rivaldafénybe. Onnan 2001-ben a Manchester Unitedbe igazolt, majd öt év után a Real Madrid játékosa lett. 2010 januárjában került a Hamburghoz, amelynél másfél évet töltött. Karrierje során kétszer holland, egyszer angol és kétszer spanyol bajnok lett,  valamint az FA-kupát és az angol Ligakupát is elnyerte egy-egy alkalommal.