WTCC

Michelisz a dobogóra vágyik a Hungaroringen

  • MTI

Alapvetően az első ötben szeretne végezni, de dobogós helyezés elérése a vágya Michelisz Norbertnek a túraautó-világbajnokság hétvégén sorra kerülő mogyoródi futamain.

A magyar versenyző az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, a szombati időmérőig eltűnik az az előnye, ami a többi pilótával szemben megvan a pálya ismerete miatt.

"Minden versenyen van nyomás rajtam, de most a hazai közönség előtt különösen jól szeretnék szerepelni. Ugyanakkor nem vagyok még annyira összenőve az autóval, hogy csúcsformámat tudjam hozni" - mondta a Zengő Dension Team BWM-jét kormányozó 26 éves pilóta.

Marcello Lotti, a WTCC-sorozat főszervezője kiemelte, profi stábbal dolgozhatnak a Hungaroringen, a pálya vonalvezetése pedig remek a túraautók számára is. "Bízunk benne, hogy 2012-ben is visszajöhetünk Magyarországra" - tette hozzá Lotti.

"A 25 éves Hungaroring történetében nagy dolog, hogy a Forma-1-en kívül vendégül láthatunk egy másik világbajnoki sorozatot is, a ringnek ugyanis nagyon fontos, hogy több lábon álljon és az F1 mellett más eseményeket is rendezzen" - mondta a sajtótájékoztatón Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A címvédő Yvan Müller (Chevrolet) elmondta: először versenyez Magyarországon, és a hétvége folyamán szerzi majd meg első tapasztalatait a Hungaroringgel kapcsolatban.

"A szimulátorozásban nem vagyok annyira jó, ezért a pályarajz és egy videó alapján próbáltam memorizálni a mogyoródi pálya vonalvezetését" - mondta a francia pilóta.

A túraautósok pénteken hivatalos tesztelésen vesznek részt a Hungaroringen, majd szombaton két szabadedzésre és az időmérő edzésre kerül sor, vasárnap pedig két futamot rendeznek meg. A WTCC mellett az AutoGP, a Maserati Kupa, valamint az Uniqua Lotus Ladies Cup versenyeit is láthatják az érdeklődők.

A rendezvényre a belépés mindhárom napon ingyenes.