Magyar válogatott

Könnyed edzéssel készült az Egervári-csapat

  • MTI
megosztom

Megtartotta első edzését a helyszínen Egervári Sándor, a luxemburgiak elleni pénteki barátságos mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar szövetség honlapjának csütörtöki beszámolója szerint az átmozgató, laza, játékos tréning előtt a futballisták a Luxemburgban élő magyar kolónia fiatal tagjaival labdázgattak a találkozó helyszínén, a Josy Barthel Stadionban.

Az edzés előtt Egervári és Szabics Imre vett részt a válogatott sajtótájékoztatóján. A szövetségi kapitány elmondta: az elmúlt napokban rendkívül elégedett volt a kerettagok hozzáállásával.

"Példaértékű, hogy a futballisták nem a szabadságról álmodoztak, senki sem érezte nyűgnek, hogy a szezon végén a válogatott rendelkezésére kell állnia. Ezt jelzi, hogy a keddi fakultatív edzésen is szinte minden futballista részt vett. Hasznosan teltek a napjaink Telkiben, úgy érzem, mindenki kellően felpörgött a ránk váró feladatok előtt" - fogalmazott.

"Jó volt látni, hogy nagyon együtt van a táraság, még a sérültek is többször kilátogattak Telkibe a csapathoz, hamar kiderült számomra, hogy egészen remek közösségbe csöppentem" - nyilatkozta Szabics, aki 2003-ban éppen Luxemburg ellen mutatkozott be a válogatottban, és akkor két góllal járult hozzá az együttes 5-1-es sikeréhez.

Pénteken egy könnyed séta után taktikai értekezlet szerepel a programban, és a szakvezető ekkor hirdeti ki kezdőcsapatát. A találkozó után egyből hazautazik a magyar csapat, s Telkiben folytatja a felkészülést a keddi, San Marino elleni Eb-selejtezőre.

megosztom