Roland Garros

Félelem nélkül állok ki Rafa ellen - Murray

Az open érában Tim Henman után második brit játékosként a Roland Garroson elődöntőbe jutott Andy Murray nagyon fogadkozik a világelső, címvédő Rafael Nadal elleni elődöntő előtt. A 24 éves játékos képesnek érzi magát arra, hogy ő legyen a második, aki megveri a salakkirályt a francia nyílt teniszbajnokságon.

Andy Murray fogadkozik a Nadal elleni elődöntő előtt

"Úgy érzem, meg tudom csinálni. Most csak arra ügyelek, hogy pénteken a legjobb formámban teniszezzek. Nagyon következetesnek, és szellemileg erősnek kell lennem. Taktikailag jó vagyok, szóval biztos vagyok benne, hogy képes lehetek a győzelemre" - nyilatkozta Murray a Juan Ignacio Chela elleni szerdai negyeddöntős sikere után. Eddig csupán Röbin Söderling tudta megverni Nadalt Párizsban, 2009-ben a negyedik fordulóban.

"A következő két napban mindent meg fogok tenni a siker érdekében, megnézem videón az ellene játszott meccseimet. Tulajdonképpen magam is meglepődtem, hogy idáig eljutottam, mert nem teniszeztem olyan jól. De azok után, amin az elmúlt négy-öt napban keresztül mentem, csak akkor lennék igazán boldog, ha bejutnék a döntőbe."

Murray egyébként az első brit teniszező az 1930-as években tündöklő Fred Perry óta, aki mind a négy Grand Slam-tornén a legjobb négy közé jutott.

Roland Garros, elődöntő:
Rafael Nadal (1.)-Andy Murray (4.)
A másik ágon: Roger Federer (3.)-Novak Djokovics (2.)