Kajak-kenu

Két és fél hetem van átállítani az agyamat - Szalai Tamás

A 23 éves kajakos kevesebb mint három héttel a válogató előtt került ki a kajak négyesből, így gyorsan váltania kell, hogy egyesben helyt tudjon állni.

Szalai Tamásnak nem sok ideje maradt a felkészülésre

Nagy a zűrzavar a férfi kajakosoknál, Storcz Botond szövetségi kapitány ugyanis teljesen megkeverte az eddigi négyest, így Szalai Tamás kikerült a hajóból.

„Eddig a négyesre fókuszáltam, hiszen mindannyian biztosak voltunk benne, hogy négyesben megmérethetjük magunkat a válogatón. Most kiderült, hogy mégsem, hiszen a kapitány másként döntött, úgyhogy át kell értékelni mindent, átállítani az agyamat, hiszen van két és fél hetem arra, hogy merőben új dologra készüljek. Persze, nem idegen tőlem az egyes, de mégiscsak más hozzáállást igényel, mint a négyes”– mondta a felixpromotion.hu-n a 23 éves sportoló.

Szalai Tamás elmondta, sok különbség van az egyes és a négyes között, elöbbinél nincsenek kifogások a rossz eredményre.

„Négyesben fontos, milyen csapatember vagy, hogy érzed a többiek mozgását, és egy kicsit eloszlik a felelősség. Egyesben egészen más: ott csak magadra figyelsz és semmi más nem számít, csak az, hogy milyen gyorsan mész. Nincsenek kifogások, csak magadra számíthatsz, s ha nem jól mennek a dolgok, csak magadat okolhatod” – nyilatkozta a Honvéd kajakosa.