NBA

Hivatalosan is Mike Brown a Lakers edzője

  • VNA

Mike Brown lesz Phil Jackson utóda a Los Angeles Lakersnél. Kedden négyéves szerződést írt alá a Cleveland korábbi edzője.

Bár a hírt már hat nappal ezelőtt nyilvánosságra hozta a los angelesi klub vezetősége, csak kedden vált hivatalossá, hogy Mike Brown veszi át a Phil Jackson visszavonulása után vezér nélkül maradt Lakers irányítását, így lesz a franchise történetének 22. edzője. A 16-szoros NBA-bajnok együttesnél a 41 esztendős tréner négy évre (3+1) szóló megállapodást írt alá, a hírek szerint ezen időszak alatt 18,25 millió dollárt kereshet majd.

Mike Brown, a Los Angeles Lakers edzője a bemutatásán 2011 májusában

A két esztendeje az év edzőjének választott Brown 2005 és 2010 között a Cleveland Cavaliers edzője volt, amely csapattal 2007-ben eljutott az NBA nagydöntőjébe is, ott viszont vereséget szenvedett a San Antonio Spurstől. Sokan féltik Brownt a liga egyik szupersztárjától Kobe Bryanttól, aki Jackson távozása után nem csinált titkot abból, hogy a legszívesebben a mester egykori segítőjével, Brian Shaw-val dolgozna közösen. Brown sem ma kezdte a szakmát és a Cavaliersnél is volt már dolga szupersztárral (LeBron James), így nem ijed meg a feladattól. A Lakers új edzőjét a tavalyi rájátszásban a Bostontól elszenvedett vereség után menesztették a Clevelandtől, ezt követően pedig az ESPN televíziós csatornának dolgozott szakkommentátorként.

„Kobe szerepe nem sokat fog változni csapaton belül. Ez még mindig Kobe csapata lesz” – tett egy udvariassági kört csapata sztárjának Brown, aki saját bevallása szerint már többször is beszélt telefonon és személyesen is Braynttel és úgy véli, hogy nem lesz akadálya a sikeres együttműködésnek. Ahogy erre szokták mondani, a puding próbája az evés…