Lósport

Overdose kilencedik helyen a Royal Ascot-i esélyesek között

  • MTI

Bár Overdose május 21-én csak hetedik lett a Temple Stakes elnevezésű lóversenyen, a fogadóirodák a kilencedik legesélyesebbnek tartják a június 14-én Royal Ascotban sorra kerülő sprintverseny nevezési listáján szereplő 35 ló közül.

A pannoniaoverdose.hu keddi beszámolója szerint bizonyosan csökkenni fog az indulók száma a Group I-es kategóriájú King's Stand Stakes nevet viselő futamon, már csak azért is, mert a kiírás értelmében legfeljebb 28 ló állhat rajthoz, de az elmúlt évek 12-15 fős létszámából kiindulva várhatóan kevesebb résztvevő lesz.

"Ha úgy vesszük, hogy ebből a 35 lóból idén is csak 12-15 fog rajthoz állni, és feltételezzük, hogy arányosan fognak visszalépni az esélyesebbek és esélytelenebbek, akkor a verseny napjára Overdose nagyjából a 4-5. esélyesnek léphet elő" - olvasható a honlapon.

A bukmékerek jelenleg Star Witnesst tartják favoritnak átlagosan 7,6-os odds-szal, őt a Temple Stakes győztese követi 8,9-es nyereményszorzóval. Overdose-ra a legalacsonyabb odds 16-os, a legmagasabb 20-as, átlagosan pedig 18,4-es. A Temple Stakes előtt a fogadóirodák Overdose-t tartották elsőszámú favoritnak mindkét versenyen.