Kajak-kenu

Kovács Gergely négy hónapja nem kapott fizetést, de mindent egy lapra tesz fel

megosztom

A kenus válogatóra nevezett, ott is volt Szegeden, ám pénteken eldöntötte, hogy nem áll rajthoz, mert nem volt megfelelő állapotban, így kénytelen mindent egy lapra feltenni.

Kovács Gergelynek az egész téli alapozó munkáját kellett átalakítania, hiszen térdműtéten esett át, így a futást felváltották a konditermi edzések és a gyógytorna.

„Nem mondható ideális felkészülésnek mindaz, amit az elmúlt időszakban végeztem, de azért megnyugtató, hogy ez a műtét nem vetett annyira vissza. Jó állapotban utaztam a portugáliai Aveiróba, melegvizes edzőtáborba, a NELO központi telephelyére, ahol minden kiválóan ment. Ráadásul olyan technikai újdonságokkal ismerkedhettünk majd meg, amelyek a hasznunkra lesznek a felkészülés során, például egy műszer segítségével mérni tudtuk, hogy mennyire optimálisan evezünk” – nyilatkozta a BSE-ESMA kenusa a kajak.hu-nak.

Solymár László tanítványa idén már nem próbálkozik a párossal, csakis a 200 egyesre koncentrál.

„A legjobb kétszázasok együtt tudnak készülni, rajta tudjuk tartani egymáson a szemünket – tette hozzá Kovács Gergely. – De igazából én nem foglalkozom másokkal, a lényeg, hogy problémamentesen tudjak edzeni, és a következő válogatóra én legyek a legjobb, ha már az elsőt ki kellett hagynom. Körülbelül egy hónapja küzdök egy makacs könyöksérüléssel, ami elég lassan gyógyul. Sajnos a klubomtól négy hónapja nem kaptam fizetést, a sárga csekkeket pedig ki kell fizetnem, így meglehetősen sokat kellett dolgoznom fizikoterapeutaként az edzések mellett, és ezt – úgy tűnik – a szervezetem már nem tolerálta. A válogatóra neveztem, ott is voltam Szegeden, ám pénteken eldöntöttem, hogy nem állok rajthoz. Természetesen szerettem volna elindulni, hiszen két válogató, több mint egy, de nem voltam olyan állapotban, így kénytelen vagyok mindent egy lapra feltenni.”

megosztom