Nyilatkozat

Kiss Pál Tamás 3-4 éven belül a Forma-1-ben indulna

megosztom

Rövid időn belül a Forma-1-ben szeretne versenyezni Kiss Pál Tamás; a magyar pilóta másfél hete nagy meglepetésre megnyerte az F1-es Barcelonai Nagydíj GP3-as betétfutamát.

Kiss Pál Tamás kedden utazott el Angliába, hogy csapatával, az ATECH CRS-szel részt vegyen a kétnapos teszten.

"Az a tervem, hogy három-négy év múlva már a Forma-1-ben induljak - mondta az MTI kérdésére a 19 éves miskolci autóversenyző a keddi sajtótájékoztatóján, a Hungaroringen. - Az idei esztendőt még tanulóévnek szánom, de ennek ellenére az első öt között szeretnék végezni a GP3-ban. A mezőny nagyon erős, így kemény küzdelemre számítok."

A francia Tech 1 Racing-istálló magyar pilótája kilenc napja az első helyről indulhatott, és végül rajt-cél győzelmet aratott a Circuit de Catalunyán.

"A riválisaim korábban kevéssé ismertek, de most már kezdik megtanulni a nevemet" - fűzte hozzá Kiss Pál Tamás, aki az idén debütált a sorozatban.

"Ha összejön a Forma-1 2014-re, akkor elértem a célomat és nyugdíjba vonulok" - mondta Stefano Favaro, aki az idén vállalta el a pilóta menedzselését. Favaro korábban Talmácsi Gáborral dolgozott, aki 2007-ben  világbajnok lett a gyorsaságimotoros sorozat 125 kcm-es kategóriájában.

A GP3 valójában a GP2 előszobája. Az F1 "igazi előszobájának" a GP2 számít, amely 2005-től a megszüntetett Forma-3 utóda. A GP2 és a GP3 viadalait a Forma–1 európai versenyhétvégéin, azok betétfutamaként rendezik. A következő versenyre június 24-26. között a Valenciai Nagydíj idején kerül sor.
Az autósport elitkategóriájában eddig egyetlen magyar pilóta szerepelt; Baumgartner Zsolt 2003-ban és 2004-ben versenyzett az F1-ben.

megosztom