Férfi kosárlabda

Bencze Tamás további két évig a Falco edzője

A FALCO-Szova KC férfi kosárlabdacsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy Bencze Tamás vezetőedző újabb két évre aláírt.  A 42 éves szakember 6-7 játékost tartana meg a tavalyi csapatból.

"Ahogy azt már korábban is mondtam, már a bajnokság alatt is egyeztettünk Tamással. Bár egy kicsit elhúzódott a megállapodás, a lényeg, hogy meg tudtunk egyezni. Ez volt ugyanis az első lépcsőfok. Természetesen a kiszemelt magyar játékosokkal már eközben is tárgyaltunk. Remélem, hogy hamarosan újabb bejelentést tehetünk" - nyilatkozta Gráczer György ügyvezető a falcokc.nyugat.hu-nak.

Bencze Tamás újabb két évig marad SzombathelyenBencze Tamás januárban Nikola Lazicsot váltotta a sárga-feketék kispadján. Irányításával új erőre kapott a csapat, a hetedik helyen zárta az alapszakaszt, és a negyeddöntőben kis híján kiejtette a későbbi ezüstérmes Albacompot.

"Korábban a klub is kinyilvánította és én is elmondtam, hogy tulajdonképpen mind a ketten elégedettek vagyunk ezzel az elmúlt pár hónappal - mondta Bencze Tamás.  - Jól éreztem magam, úgy gondolom, hogy jól döntöttem januárban, jó helyre kerültem. Segíteni tudtam a csapaton, azt gondolom, hogy az eredményességet nagyon vitatni nem lehet. Szimpatikusak volt a csapat számára azok a változtatások, újítások, amiket hoztam. Talán a vezetőségben ezért is fogalmazódhatott meg az, hogy folytatnunk kéne a megkezdett munkát. Az, hogy két évre szól a szerződésem, mindenképpen egy bizalom a klub részéről, hiszen ha az utóbbi időt nézem, akkor nem nagyon volt mostanában olyan edző, aki végigvitt volna mondjuk egy szezont. Igyekszem ezt a bizalmat meghálálni. Hosszabb távra tervezünk, az igazolásainknak is ennek tükrében álltunk neki."

A szakembernek már megvannak a tervei a jövő évi játékoskeretet illetően is. "Egyelőre még csak Nárai Bencének van szerződése a klubbal, illetve az is biztos, hogy Kálmán Laci jövőre is folytatja. A tavalyi keretből 6-7 játékost szeretnék megtartani, ezalatt a magyar és külföldi kosarasokat is értem. Már többükkel is közel állunk a megegyezéshez, ám neveket egyelőre nem szeretnék elárulni, egészen addig, amíg alá nem írtak. Az igazolásokkal kapcsolatban szintén nem szeretnék konkrét nevekkel dobálózni, de azért vannak már, akikkel előrehaladott tárgyalásokat folytattunk."