Kerékpár

Augusztusban hallgatják meg Contadort, indulhat a Touron

  • MTI

Doppingügye biztosan nem fogja megakadályozni a háromszoros győztes spanyol Alberto Contadort abban, hogy részt vegyen az idei francia országúti körversenyen, miután meghallgatására csak augusztusban kerül sor a nemzetközi Sportdöntőbíróságon.

A CAS kedden jelentette be, hogy több mint egy héttel a Tour de France július 24-i utolsó szakaszát követően, augusztus 1. és 3. között tartja a meghallgatásokat az ügyben.

A vasárnap pályafutása második olasz körversenyét megnyerő spanyol kerekes védői kérték korábban a bíróságot, hogy halassza el az eredetileg június 6-8-ra kitűzött tárgyalást, hogy megfelelően fel tudjanak készülni, a CAS pedig eleget tett kérésüknek.

A világ jelenlegi legjobb országúti kerékpározójának a tavalyi Touron adott mintájában klenbuterol nyomaira bukkantak a vizsgálatok során. A sportolót azonban hazája szövetsége felmentette, miután bizonyítottnak látta, hogy szennyezett marhahússal került a szervezetébe a tiltott anyag.

A spanyolok februári döntése ellen a nemzetközi szövetség és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség is fellebbezett a CAS-hoz.
Februári felmentése óta Contador ismét versenyezhet, s azóta sikert sikerre halmoz. Márciusban megnyerte a murciai körversenyt, a Giro d,Italiát pedig gyakorlatilag az elejétől uralta: a háromhetes viadalon végül több mint hatperces előnnyel győzött.