Női kézilabda

Reagált a szövetség a debreceni tiltásra

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) hétfőn este reagált Gellén Andrásnak, a DVSC-Korvex többségi tulajdonosának hétfőn délelőtt megjelent közleményére, amelyben megtiltotta a csapat tagjainak, hogy részt vegyenek a női kézilabda-válogatott Németország elleni világbajnoki selejtezőjén. AZ MKSZ nem érti a debrecei vezetés kirohanását, párbeszédet kezdeményezett - egyelőre eredménytelenül - és szigorú válaszlépéseket helyezett kilátásba. A nemzeti csapat hétfő délelőtti edzésén megjelentek az érintett játékosok.

Bulath Anita (DVSC, b) és Eduarda Amorim küzd a labdáért a női első osztályú kézilabda-bajnokság döntőjének második mérkőzésén, a debreceni DVSC-Korvex és a Győri Audi ETO KC összecsapáson a Hódos Imre Sportcsarnokban.
A szövetség az alábbi közleményt adta ki honlapján:

A Magyar Kézilabda Szövetség értesült a DVSC-KORVEX női kézilabda csapatának honlapján 2011. május 29-én, vasárnap éjjel, Tilalom címmel megjelent írásról, melyet Gellén András és a DVSC Kézilabda Kft. aláírással jegyeztek.

Az MKSZ vezetői hétfő délelőtt többször is keresték Gellén Andrást annak érdekében, hogy közvetlenül egyeztetessenek vele az írás tartalmáról, de ő 14 óráig sem telefonon, sem e-mailben nem reagált ezekre.

A Magyar Kézilabda Szövetség leszögezi, elfogadhatatlannak tartja azt, hogy bármely klub akadályozza, megtiltsa vagy szankcionálja játékosainak részvételét a Szövetség Elnöksége és az NB I-es Liga által jóváhagyott válogatott programon, az Európai Kézilabda Szövetség által kijelölt hivatalos válogatott időszakban. Az időzítés különösen érthetetlen és legkevésbé sem a magyar csapat érdekeit szolgálja, hiszen női válogatottunk éppen az év legfontosabb megméretésére készül. A Németország elleni, júniusi vb-selejtező párharc eredménye ráadásul nemcsak az idei világbajnoki, hanem a jövő évi olimpiai részvétel szempontjából is meghatározó.

Tájékoztatjuk a közvéleményt arról, hogy a DVSC-KORVEX érintett játékosai az előzetes programnak megfelelően, május 30-án, hétfőn délelőtt megjelentek a Tatai Edzőtáborban és részt vesznek a teljes létszámban, 18 fővel ott edzőtáborozó női válogatott munkájában.

Ugyanakkor az MKSZ köszönetét fejezi ki a debreceni klub játékosainak és vezetőinek, hogy május 27-én, pénteken, Balatonfüreden a DVSC-KORVEX csapata edzőpartnerként segítette a női válogatott munkáját. Ezek után különösen váratlan fordulat a vasárnap éjszakai tilalom megfogalmazása.

Az MKSZ vezetői továbbra is Gellén Andrással szeretnék sürgősen egyeztetni és tisztázni az álláspontokat. A magyar válogatott munkáját, felkészülését akadályozó – nem kívánt – fejlemények bekövetkezése esetére a Szövetség szakmai igazgatójának minden jogosultsága megvan arra, hogy szigorú lépéseket kezdeményezzen a szabályokat megszegőkkel szemben.

Magyar Kézilabda Szövetség

A válogatott keretben Juhász Gabriella, Szabó Valéria és Bulath Anita a debreceniek játékosa, utóbbi a következő szezonban már a Veszprémet erősíti.

A magyar női kézilabda-válogatott kerete a június 5-i, Németország elleni balingeni vb-selejtezőre és a június 11-i, győri visszavágóra:
Kapusok: Herr Orsolya (Syma-Vác), Pastrovics Melinda (FTC-Rail Cargo Hungaria), Pálinger Katalin (Győri Audi ETO KC)
Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Budapest Bank-Békéscsaba), Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: Bulath Anita (DVSC-Korvex), Hornyák Ágnes (Győri Audi ETO KC), Tomori Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállósok: Mayer Szabina (Győri Audi ETO KC), Szabó Valéria (DVSC-Korvex), Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: Ferling Bernadett (Dunaújvárosi Regale Klíma), Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: Juhász Gabriella (DVSC-Korvex), Vérten Orsolya (Győri Audi ETO KC).