Karrier

Juhász Rolandot keletről keresik, de a Bundesligába igazolna

Az Anderlecht középső védője úgy érzi, meg kellene újulnia a hat Belgiumban eltöltött éve után, ezért szívesen kipróbálná magát a német élvonalban.

Juhász Roland szíve szerint elhagyná az Anderlechtet

Juhász Roland, az Anderlecht védője volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának a vendége. A magyar válogatott játékosa hat belgiumi év után úgy érzi, váltania kell.

„A legrosszabb évet tudhatjuk magunk mögött, mióta Belgiumban játszom. Meghatározó játékosok távoztak a télen, pont a play-offra fogytunk el. Megérdemelten lett bajnok a Genk, egész évben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, olyan kapust sikerült felfedezniük, akiről még sokat fogunk hallani. Nem véletlen, hogy a Tottenham és az Arsenal is figyeli. Ez volt a hatodik szezonom, nagyon szeretném magam kipróbálni egy új, erősebb bajnokságban. Ezt nem azért mondom, mert ez egy sikertelen szezon volt, hanem úgy érzem, meg kell újulnom, mert érzek magamban többet” - jelentette ki a nemzeti csapat középső védője.

Kérdés persze, melyik bajnokságban érezné otthonosan magát Juhász, és honnan vannak megkeresései.

„Német, angol, olasz bajnokságban el tudnám képzelni magam, a spanyolt kizárom, mert az egy technikásabb bajnokság, ami nem annyira feküdne nekem. A Bundesliga abszolút kedvenc nálam, ahol van 6-8 erős csapat a Bayern München mellett. Egy erős középcsapatban meg tudnám állni a helyemet, van bennem kíváncsiság ezzel kapcsolatban. Megkeresések inkább keletről jönnek, ami számomra nem annyira vonzó. Sosem volt számomra a pénz akkora motiváció, ezért inkább nyugatra szerződnék” - fogalmazott a 28 éves egykori MTK játékos.