Monacói Nagydíj

Hamilton szerint Massa és Maldonado nevetségesek

Lewis Hamilton nehezen viselte a Monacói Nagydíjon történteket, pontosabban azt, hogy a sportfelügyelők kétszer is megbüntették két előzési manőveréért.

Hamilton szerint Massa egyszerűen nekiment - Fotó: AFP

Lewis Hamilton hatodik helyen végzett a kaotikus Monacói Nagydíjon. 2008 világbajnoka nem repesett az örömtől, amiért a versenybírók ismét büntetésben részesítették, a Massával és a Maldonadóval történt csatája miatt.

„Ez egy vicc, hogy hat futamon már ötödször rendelnek a sportfelügyelők elé. Mindig mindenért én vagyok a bűnös? Vagy az a baj, hogy fekete vagyok?" - viccelődött az angol pilóta.

Aztán kitért a Felipe Massával és Pastor Maldonadóval történt ütközésére is részletesen.

"A versenyen Felipe Massa és Pastor Maldonado is nekem jött. Ez volt az eddigi legrosszabb versenyem. Nem érdemeltem büntetést Massa megelőzéséért, mert a belső íven voltam, és ő húzta rám a kormányt. A verseny hajrájában pedig bementem Maldonado mellé, és a visszajátszásból is látni lehet, hogy korábban fordult be a kelleténél, így akart megakadályozni az előzésben, de nekem jött. Az egész nevetséges, ahogy ezek a versenyzők is. Ez egy technikai sport, versenyzünk, az F1-ben vannak előzések és különböző manőverek egy futam alatt" - háborgott a McLaren pilótája.


Hamilton esete Massával..

..és Maldonadóval.