Diósgyőr

Csak sodródtam az érzelmekkel - Benczés Miklós

A DVTK vezetőedzője a szurkolók nyakában ünnepelte az NB I-be való visszajutást, és hajnali 3-kor került az ágyába.

Benczés Miklós a szurkolókkal ünnepelt - Fotó: MTI

A Diósgyőr fantasztikus tavaszi menetelésének köszönhetően egy év után visszajutott a Monicomp Ligába. Bár a Mezőkövesd ellen 1-0-s vereséget szenvedtek, a Nyíregyháza váci vereségével eldőlt: jövőre az élvonalban folytathatják. Benczés Miklós vezetőedző természetesen a szurkolókkal együtt ünnepelte a feljutást.

„Megnyertük a bajnokságot, ezt a címet már senki nem veheti el tőlünk. Nem a Vácnak, hanem az egész éves teljesítményünknek köszönhetjük, hogy vereségünk ellenére is bajnokok tudtunk lenni. Nem is tudom felidézni pontosan mi történt a mérkőzés után, higgyék el, nem alkoholos befolyásoltság miatt, hanem mert olyan eufórikus hangulatban voltam. A mérkőzés után a kötelezettségeimnek tettem eleget, nyilatkoztam több sajtóorgánumnak, ezzel telt az idő. Minden nyilatkozat azzal kezdődött, hogy tájékoztattak a Vác - Nyíregyháza mérkőzés állásáról, ami a szünetben 1-0 volt a vendégeknek. Egyszer csak jött a hír, hogy egyenlítettek a hazaiak, majd nem sokkal később, hogy már 2-1-re vezetnek is. Ekkor értem az öltözőbe, ahol a játékosok már úgyszintén hallották az örömhírt, majd ahogy ténnyé vált a váci győzelem, előkerült a pezsgő. Azt vettük észre, hogy eközben megtelt a sportlétesítmény előtti utca, visszafordultak a szurkolók és fergeteges hangulat alakult ki. Elmondhatatlan szeretet vett körbe minket, csak sodródtam az érzelmekkel” - fogalmazott a vezetőedző a dvtk.eu-nak.

Természetesen Diósgyőrben is folytatódott az ünneplés, amikor a csapat hazaérkezett.

„Amikor hazaértünk, a Diósgyőri Stadionnál folytatódott az örömünnep: ott is vártak a szurkolók és előkerültek az ismert dalok. A továbbiakat nem részletezem, elég annyi, hogy hajnali 3 órakor kerültem ágyba, de reggel fél hétkor már kerékpáron ültem, és mentem újságot vásárolni. Emellett rengeteg gratuláló telefont, sms-t kaptam szurkolóktól és edzőkollégáktól is” - jelentette ki a fiatal szakember.