Női kézilabda

A DVSC eltiltotta játékosait a válogatottól

A debreceni csapat többségi tulajdonosa, Gellén András nem engedi szerepelni játékosait a női kézilabda-válogatott Németország elleni világbajnoki selejtezőjén.

Bulath Anita, a magyar válogatott debreceni játékosa - Fotó: AFP
A DVSC-Korvex hivatalos oldalán az alábbi közlemény olvasható az esettel kapcsolatban.

"Az elmúlt időkben folyamatosan nőtt adókötelezettségünk. Az EKHO-ra való átállás miatt a DVSC Kézilabda Kft 2010-es 200 milliós költségvetéséből 31 milliós, 18 jogcímen keletkezett adóbefizetésünk után a 2011/12-es szezonra 50-55 millió forint közteherrel számolunk.

Arra a felvetésre, hogy ennek fejében az állam finanszírozza a Nemzeti Csapatot, semmi visszajelzést nem kaptunk. Ezért nem tehetünk mást, mint a németek elleni selejtező mérkőzésekre a DVSC megtiltja a részvételt játékosai számára. Amennyiben ennek ellenére saját döntésük alapján a kézilabdázók a szereplés mellett döntenek, akkor ez azonnali szerződésbontást fog maga után vonni!

A sportegyesületek adóterhei az elviselhetetlen szint fölé nőttek, nem az elhibázott sporttörvényről kellene papolni, hanem az egyházakhoz hasonlóan adómentességet kellene adni MINDEN sportegyesületnek, a lehető legrövidebb időn belül. Ha mindenkire nem lehetne ezt kiterjeszteni, akkor a válogatott játékosokat adó, utánpótlást nevelő klubokat kellene első helyen helyzetbe hozni, nem pedig kizsigerelni, amikor e rengeteg pénzből SEMMIT sem kaptunk vissza!

Mivel eddig süket fülekre találtunk, így durvább módszerekhez kell nyúlnunk!

Gellén András és a DVSC Kézilabda Kft."

A válogatott keretben Juhász Gabriella, Szabó Valéria és Bulath Anita a debreceniek játékosa, utóbbi a következő szezonban már a Veszprémet erősíti. A nemzeti csapatnál egyelőre nem kommentálják a hajdúsági klub lépését.