Evezős Világkupa

Negyedik lett a müncheni Világkupán a Simon, Juhász páros

  • MTI

A kormányos nélküli kettesek között szereplő Simon Béla, Juhász Adrián duó negyedik lett a szám vasárnapi hatos döntőjében az evezősök idei első Világkupa-viadalán, Münchenben.

A nemzetközi szövetség honlapjának tanúsága szerint a magyar kettős sokáig az utolsó helyen haladt a fináléban, a hajrája azonban remekül sikerült, s végül éppen csak lemaradt a dobogóról. Az élen a britek hajója végzett, mögöttük az olaszok és a görögök értek célba.

Simon Béla és Juhász Adrián 4. helye Münchenben

„Hasonló ütemben kezdtek a fiúk, mint a középfutamban, szinte másodpercre pontosan ugyanazt az első 500-at evezték, és bár az utolsó helyen haladtak, betartották a taktikai utasításokat és csak 1000 méternél kezdtek ráhajtani az élmezőnyre. Az utolsó 1000 méteren ki is jött az az állóképességi előny, ami a csapatot jellemzi így sikerült megelőzni az olimpiai negyedik német egységet és kevesebb, mint 1 egy másodperccel megközelíteni a tavalyi világbajnoki 3. helyezett görög csapatot, akik végül harmadikok lettek. Jó visszajelzés ez az eredmény az eddigi munkára nézve, úgy néz ki jó úton halad a felkészülés, a fiúknak is kellett ez a siker, hiszen ebben a mezőnyben negyediknek lenni nagyon jó eredmény” – mondta Molnár Dezső a csapat edzője. A múlt hétvégén kerékpáros edzés közben balesetet szenvedett Simon Béla és Juhász Adrián harmadik társuknak a szolnoki evezős Szigeti Gyurinak kívánnak jobbulást ezzel az eredménnyel, aki komolyabb sérüléseket szerzett, míg a páros "megúszta" könnyebb karcolásokkal, zúzódásokkal. Egy autó hajtott ki a srácok elé, akik már nem tudtak rendesen megállni.

A Szabó Katalin, Gyimes Krisztina normálsúlyú kétpár a B döntőben volt érdekelt a zárónapon, s mivel ott az utolsó helyen zárt, összesítésben a 12. helyen végzett. A két könnyűsúlyú kétpárevezős egység már szombaton befejezte szereplését a bajor fővárosban, a Hajdú Zsuzsa, Alliquander Anna páros a 16., a Varga Tamás, Galambos Péter duó pedig a 19. lett.