Bajnokok Ligája

Előbb ünnepelünk, aztán foglalkozunk a jövővel - Messi

Xavi és Guardiola szerint is az argentin a világ legjobb játékosa

Természetesen boldogan értékeltek a Barcelona játékosai, és edzőjük, Josep Guardiola a Manchester United ellen 3-1-re megnyert Bajnokok Ligája-döntő után. Lionel Messi szerint a következő napok feladata az, hogy kiélvezzék a sikert.

Messi röviden és velősen értékelte a találkozót: "Nagy öröm, hogy egy újabb kupát vihetünk haza. Nehéz szezon van mögöttünk, de megint megmutattuk, mire vagyunk képesek. Ezen a mérkőzésen is mi voltunk a jobb csapat. Az, hogy én lettem a meccs embere, a legkevésbé sem számít, mert mind nagyszerűen játszottunk. A pálya minden részén jól teljesítettünk."

Lionel Messi a Bajnokok Ligája-serleggel a Barcelona-Manchester United döntő után a Wembley Stadionban 2011 májusában

Csapattársa, Xavi és edzője, Josep Guardiola sem értett vele egyet a saját szerepét illetően.

"Ő a legjobb, ő jelenti a különbséget más csapatokkal szemben. Egyszerűen ő a világ elsőszámú játékosa" - mondta a katalán együttes karmestere.

"Lionel a legjobb játékos, akit én valaha láttam, és talán minden idők legjobbja. Egyedülálló. Csak abban bízom, hogy nem sokall be. Ha neki nem megy jól, az mindig azért van, mert valami nincs rendben a környezetében. Remélem, hogy még sokáig ilyen szinten tud játszani" - nyilatkozta a kis argentinról Guardiola.

A vezetőedzőt arról is megkérdezték, hogy hova sorolja saját csapatát a futballtörténelemben.

"Nem tudom, hogy a mostani Barcelona-e minden idők legjobb együttese, és azt hiszem, ezt nem is lehet megmondani. Nem láttam a Di Stefano-féle Real Madridot és a Cruyff-féle Ajaxot sem. Mi csak a lehető legjobban próbálunk játszani, és reméljük, 10-15 év múlva az emberek szívesen emlékeznek majd vissza ránk, mert élvezték, amit láttak" - mondta szerényen a szakember.

Végül Messi az közeljövőről már kicsit bővebben beszélt, mint magáról a mérkőzésről: "Erre a találkozóra mindig emlékeznünk kell. Elképesztő, amit elértünk, bár még nem fogtuk fel igazán a teljesítményünket. Továbbra is mindent meg akarunk nyerni, de a vasárnapnak az ünneplésről kell szólnia. Aztán majd foglalkozunk a következő szezonnal" - zárta mondandóját az aranylabdás.