Roland Garros

Djokovics űrtenisszel a nyolc között

  • VNA

A francia Richard Gasquet sem tudta feltartóztatni az idén még mindig veretlen Novak Djokovicsot. A szerb 41. idei meccsét is megnyerte - ezúttal három játszmában.

A szerb Novak DJOKOVIC adogat az argentin Juan Martin Del Potrónak a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének harmadik fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban május 28-án.
Bár a francia nézők nagyon bíztak benne, hogy az eddig a Roland Garroson remekül menetelő játékosuk, Richard Gasquet lesz az, aki legyőzi végre Novak Djokovicsot, végül neki sem volt esélye a 2011-es évben valósággal „űrteniszt” bemutató és határtalan önbizalommal teniszező Djokovics ellen. Bár a francia játékosnak is volt a találkozón három adogatás elnyerési lehetősége, egyiket sem tudta kihasználni, Djokovics viszont nyolc lehetőségből négyszer vette el ellenfele szerváját. Az első két szett alig több mint egy óra alatt lett 6-4, 6-4-gyel a szerbé, aki a harmadik játszmára teljesen felőrölte Gasquet szellemi energiáit, aki negyedik fordulós szereplésével így is pályafutása legjobb egyéni eredményét érte el a francia bajnokságon.

Az idén továbbra is veretlen Novak Djokovics immáron 41. idei (sorozatban 43.) mérkőzését nyerte meg, így játszmaveszteség nélkül már a legjobb nyolc között van a francia bajnokságon, ahol az olasz Fabio Fognini lesz a következő ellenfele, aki közel négy és fél órás mérkőzésen jutott túl a spanyol Albert Montanesen. Gasquet búcsúja után már csak két francia játékos, Gael Monfils és Gilles Simon van versenyben a férfiaknál.

Roland Garros – 4. forduló
(2) Novak Djokovics (szerb) - (13) Richard Gasquet (francia) 6-4, 6-4, 6-2