FIFA-elnökválasztás

Blatter kihívója visszalépett

  • MTI
megosztom

Visszavonta jelöltségét a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöki posztjára a katari Mohamed Bin Hammam - közölte sportdiplomata vasárnap hajnalban a blogján.

2009. május 8-án Kuala Lumpurban készült kép Joseph BLATTER-ről, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA elnökéről (j) és a katari Mohamed Bin HAMMAM-ról, az Ázsiai Labdarúgó-szövetség, az AFC elnökéről. Hammam május 29-én internetes blogján jelentette be, hogy visszavonta jelölését a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöki posztjára. Blattert és Hammamot, valamint a trinidadi FIFA-alelnököt, Jack Warnert vesztegetés vádja miatt a FIFA etikai bizottsága elé idézték Zürichben meghallgatásra.
A FIFA szerdán jelentette be, hogy megvesztegetés vádjával vizsgálatot indít bin Hammam, valamint a szervezet alelnöke, a trinidadi Jack Warner ellen.

Ezt követően ugyanez a vád érte a FIFA jelenlegi elnökét, a svájci Sepp Blattert, aki az elnökválasztás másik jelöltje. A vádak miatt a három sportvezetőt a szervezet etikai bizottsága elé idézték. A meghallgatásokat vasárnapra tűzték ki.

Bin Hammam ártatlanságát hangsúlyozza. Internetes naplójában azt írta, hogy lesújtotta az alaptalan vád, ezért visszavonja jelöltségét.

Bin Hammam május 10-11-én a karibi térség futballvezetőivel, köztük Warnerrel találkozott, a vizsgálat pedig azt hivatott majd eldönteni, a katari sportvezető a szavazatokért cserébe megvesztegetett-e valakit.

A FIFA elnökének megválasztása szerdán Zürichben esedékes.

megosztom