Edzőkérdés

Scolarit és Allardyce-t is vinné az Al Jazira

Az Egyesült Arab Emírségekbeli Al Jazira a hírek szerint szívesen szerződtetné vezetőedzőnek a korábban a Boltonnál, a Newcastle-nál és a Blackburnnél is dolgozó Sam Allardyce-t. Az angol szakembert ugyanakkor otthon tartaná a Premier League-ből frissen kiesett West Ham United. Az arab együttesnek erre is van megoldása, Luiz Felipe Scolarit szerződtetnék.

Allardyce-nak állítólag komoly ajánlatot tett az Emírségek bajnoka, az Al Jazira, és a menedzsert érdekelné is a dolog.

"Már tavaly nyáron is keresett az Al Ahli, és már az is érdekelt volna, de a Blackburn nem engedett el, így nem tudtam továbblépni az ügyben. Szóval bármelyik ajánlat érdekel, ami a világnak arról a tájáról érkezik. Főleg, ha az a Jazirától jön. Az elmúlt szezonban remekül teljesítettek, úgyhogy a 10 éves Premier League-tapasztalatomat jól tudnám hasznosítani. Biztos vagyok benne, hogy együtt még nagyobb sikereket érhetünk el, és abban is, hogy a feltételek a pályán és azon kívül is adottak."

Sam Allardyce a Blackburn vezetőedzőjeként

Allardyce tehát nagyon lelkesnek tűnik a közel-keleti lehetőség kapcsán, így meglepő lenne, a Premier League-ből kiesett West Ham meg tudná őt szerezni. Ha mégis, az arab klub valósíznűleg Luiz Felipe Scolarit udvarolná körbe.

A brazil válogatottal 2002-ben vilgábajnokságot nyert szakember jelenleg a Palmeirast irányítja, de azért az Al Jazira illetékesei vele is tárgyalnak egy titkos informátor szerint.

"A klub jelenleg is tárgyal Scolarival, de semmi konkrétumról nem állapodtak még meg" - mondta a névtelen klubalkalmazott.

A Jazira egyik riválisának, a Diego Maradonát nemrég szerződtető Al Waslnak az ügyvezetője, Ashraf Mohammad egy televíziós műsorban elhintett egy pletykát: "Azt hallottam, hogy Scolari ide utazik a következő napokban, talán épp azért, hogy aláírjon az egyik klubhoz. De hogy melyikhez, arról nem tudok semmit."

Scolari azért tűnhet esetleg esélyesebbnek a pozícióra Allardyce-nál, mert korábban a szaúdi Al Shababnál és az Al Ahlinál, valamint a kuvaiti Al Qadisiyánál is dolgozott.