Monacói Nagydíj

Alonso nyerte a szünetekkel tarkított szabadedzést

  • MTI

Nico Rosberg balesete miatt félbeszakadt, s csak 13 perces kényszerszünet után folytatódott a 62. Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság hatodik futamának, a Monacói Nagydíjnak harmadik szabadedzése szombaton.

A 25 éves német pilóta a start után nem sokkal járt pórul Mercedesével: versenyautója felett az alagút kijáratánál elvesztette az ellenőrzést, és - pontosan még nem tisztázott műszaki hiba következtében, a spanyol hírügynökség a hátsó kerekek leblokkolását említette - a biztonsági korlátnak ütközött.

Rosberg balesete

A balesetet Rosberg megúszta, kocsiját a saját lábán hagyta el. A tréning a pálya megtisztítása után folytatódott.

A szabadedzés végén aztán újabb baleset történt, ekkor Vitantonio Liuzzi (Hispania) miatt kellett átmeneti szünetet elrendelni. Az olasz egy kanyarban hibázott, nekicsapva autóját a védőfalnak.

Liuzzi balesete

A délutáni időmérő előtti gyakorlás leggyorsabbjának amúgy a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso (Ferrari) bizonyult, mögötte Jenson Button (McLaren-Mercedes), Felipe Massa (Ferrari), Sebastian Vettel (Red Bull-Renault), Michael Schumacher (Mercedes), Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) volt a további sorrend.