Edzőkérdés

Zola Redknappre bízná a Chelsea vezetését

A klub korábbi csatára, Gianfranco Zola véleménye szerint Harry Redknappet, a Tottenham jelenlegi menedzserét kellene kinevezni a Chelsea kispadjára. Roman Abramovics Guus Hiddinket látná a legszívesebben a Kékeknél, de a fogadóirodák favoritja Redknapp lett az utóbbi napokban.

A Chelsea-től elküldték Carlo Ancelottit az ősz végétől látott gyenge szereplés miatt, és most gőzerővel keresik az utódját. Felmerült már van Basten, Villas-Boas és Deschamps neve is, újabban azonban Harry Redknappet tartják esélyesnek a posztra annak ellenére, hogy a menedzsernek élő szerződése van a Tottenhamnél, és hogy ő maga úgy nyilatkozott, a Chelsea egyáltalán nem is kereste.

Harry Redknapp, a Tottenham Hotspur menedzsere

Gianfranco Zola, a Kékek korábbi csatára is azt mondta, csak nyerhetne a klub az angol szakember kinevezésével: "Harry olyan edző, akinek megvannak a képességei, hogy bárhol nagyot alkosson. Nem tudom, hogy a Chelsea hozzá hasonló típusú menedzsert keres-e, de az biztos, hogy a tehetségét senki nem kérdőjelezheti meg."

Az egykori harmincötszörös olasz válogatott támadó néhány szóban honfitársát, Ancelottit is megemlítette: "Szerintem Carlo jó munkát végzett, és ahogy sok szurkoló, én is sajnálom, hogy elküldték. Tudom, hogy felmerült, hogy a Queens Park Rangershöz megy, és nem is lepődnék meg, ha így történne. Azt hiszem, szereti Londont, és szereti, ahogy az emberek itt viszonyulnak a focihoz. Őszintén szólva meg is tudom érteni, hiszen Olaszország után nagyon megkapó tud lenni az itteni közeg."