DVSC-TEVA

Szakály Péter szívesen követné Czvitkovicsot külföldre

"A magyar futball, hogy sem pénzkereseti, sem karrierépítési szempontból nem a legideálisabb hely" - mondta a DVSC középpályása.

dvscSzakály Péter szerint a DVSC-TEVA játékosai kicsit elkényelmesedtek, ezért nem sikerült felállniuk a dobogóra a bajnokság végén.

- Felemás éven vagyunk túl – kezdte a középpályás a dvsc.hu-nak. - Mentális vagy fizikai fáradtság miatt szerepeltünk gyengébben? Ezekben igazából nem hiszek. Úgy gondolom, ha mindenki hozzátette volna azt, amit igazán tud, amiért a DVSC leigazolta és bebizonyította többször, hogy jó játékos, akkor most nem azon kellene gondolkodni, mik voltak az okok, miért csak az ötödik hely jött össze. Személy szerint én nagyon szomorú vagyok, mert ez a város sok szép sikert megért már, a szurkolók együtt örültek a játékosokkal. Talán egy kicsit elkényelmesedtünk, megszoktuk, hogy minden rólunk szól, hiszen az elmúlt pár évben nagyon eredményesek voltunk. Idén már nem, kaptunk egy kijózanító pofont, de helyén kell kezelni ezt a szereplést is. Voltak olyan hangok, hogy páran elszálltak, sok a zsoldos, de szerintem erről szó sincs. Nagy volt a játékosmozgás, edzőváltásokon estünk át, és nem lehet egyik hétről a másikra új, sikeres gárdát építeni. Az elmúlt mérkőzéseken akadtak biztató jelek a játékunkban, holott a vége felé sok fiatal kapott szerepet, olyanok, akik korábban kevesebbet futballoztak az élvonalban. Voltak olyan mérkőzéseink, amelyekből le lehet vonni a következtetést, hogy ennek az együttesnek van jövője. Biztos vagyok benne, most nyáron is lesznek érkezők, távozók. Mindenképpen pozitívan kell hozzáállni a közös munkához, nem elkényelmesedni az elmúlt évek sikereitől, hanem tiszta lappal kezdeni mindent, és újra felépíteni egy eredményes csapatot, amely ismét harcban lehet az európai kupaszereplést jelentő helyek valamelyikéért. Nem lesz könnyű, de a többiek nevében is mondhatom, hogy mindent megteszünk, ami tőlünk telik.

A középpályás Czvitkovicshoz hasonlóan szeretné magát kipróbálni külföldön, de Magyarországon belül nem igazolna máshova.

- Egy külföldi, nívósabb bajnokságnak a színvonala és a megítélése is más. Jelenleg ott tart a magyar futball, hogy sem pénzkereseti, sem karrierépítési szempontból nem a legideálisabb hely egy fiatal labdarúgó számára. Több pénz, jobb játékosok, jobb bajnokság, ez határozza meg az európai futballt. Nem kell messze mennünk, mert Romániában, de akár Ausztriában is magasabban jegyzett a bajnokság. Itt beszélhetünk öt-hat meghatározó csapatról, míg nálunk van két- három. Hatalmas változásnak kell történnie a magyar futballban ahhoz, hogy a fiatal tehetségeket meg tudják tartani a klubok, és legyenek megint újra olyan ikonok, mint például a Lokinál Sándor Tamás és Dombi Tibor. Sajnos a mai világban nem divat nálunk, hogy megtartsák a tehetségeket az említettek miatt. Ami engem illet, ha olyan megkeresés érkezne, amellyel a klub és én is jól járnék, akkor szívesen kipróbálnám magam egy nívósabb bajnokságban egy erősebb csapatnál. Az, hogy Magyarországon próbálnék eligazolni egy másik csapathoz? Arról szó sem lehet.