Roland Garros

Búcsúzott a tavalyi döntős Samantha Stosur

  • VNA

Már a harmadik fordulóban kiesett a tavalyi női torna döntőse, Samantha Stosur, akit az argentin Gisela Dulko győzött le három játszmában.

Az argentin Gisela Dulko az ausztrél Samantha Stosur elleni mérkőzésen, a Roland Garroson. Hiába remekelt a párizsi Grand Slam torna előtti salakos felvezető versenyeken, már a harmadik fordulóban búcsúzott a Roland Garros mezőnyétől a tavalyi döntős Samantha Stosur. A most a nyolcadik helyen kiemelt ausztrál játékos ellenfele pénteken az argentin Gisela Dulko volt, aki a 48 percig tartó első játszmában 6-4-el került előnybe. Ezt követően úgy tűnt, hogy az ausztrál játéka feljavulhat, hiszen alig fél óra alatt egyenlített (6-1). A döntő szettben azonban a rengeteget rontó (35 ki nem kényszerített hiba) Stosurnak nincsen jó napja. A 26 esztendős Dulko ugyanis 6-3-ra hozta ezt a szettet, így 2006 után ismét bejutott a francia nyílt bajnokság negyedik fordulójába.

Stosur csütörtökön még vidáman nyilatkozott a francia nyílt teniszbajnokság honlapjának, ahol azt is kifejtette, hogy szerinte Julia Roberts vagy Drew Barrymore lehetne alkalmas arra, hogy a róla szóló filmben őt alakítsa. Pénteki teljesítménye okán persze erre aligha kéri fel őket bármelyik rendező is.  Egyelőre a főszerepre sokkal inkább esélyes az olasz Francesca Schiavone, aki tavaly meseszerű módon nyerte meg a párizsi tornát, most viszont a betegsége miatt a találkozót feladó kínai Peng ellen lépett egy újabbatt a címvédés felé.

Eredmények – 3. forduló
Schiavone (olasz, 5.)-Peng (kínai, 29.) 6:3, 1:2-nél Peng feladta
Dulko (argentin) - Stosur (ausztrál, 8.) 6:4, 1:6, 6:3

férfi egyes:
Ferrer (spanyol, 7.) - Sztahovszkij (ukrán, 31.) 6:1, 6:1, 6:3