NBA

A Miami lehajrázta a Chicagót, és bejutott a nagydöntőbe

A Heat három perccel az ötödik mérkőzés vége előtt még 12 pontos hátrányban volt a United Centerben, ám James és Wade vezetésével fordítottak, így a Dallas mellett bejutottak a nagydöntőbe.

Dwayne Wade főszerepet vállalt a sikerben - Fotó: AFP

Úgy nézett ki, nem lesz vége a párharcnak ezen a mérkőzésen, hiszen a Miami három perccel a vége előtt még 12 pontos hátrányban volt, de egy 18–3-as rohammal sikerült megfordítania az eredményt.
Az óriási hajrában két főszereplő volt: a 28 ponttal záró James és a 21 pontig jutó Wade, mivel mindketten nyolc pontot szereztek az utolsó pillanatokban, amellyel a Miami 83–80-ra megnyerte a mérkőzést.

A chicagóiak MVP-je, Derrick Rose hiába vezette 25 ponttal csapatát, a hajrában sokat rontott, majd James épp tőle lopta el a labdát és fordította meg az állást fél perccel a vége előtt. Ezt követően a Bulls legnagyobb sztárja még büntetőből sem tudott egalizálni. Nem csoda, hogy a találkozó végén magára vállalt minden felelősséget.

„Minden rajtam ment el, eladott labdák, kihagyott dobások, szabálytalanságok..Ebből a mérkőzésből sok mindent tanulhatok, ez a leghelyesebb, amit most tehetek, mivel a sorozatunk véget ért” – mondta szomorúan Derrick Rose.

Természetesen a 2010 nyarán Miamiba szerződő LeBron James sokkal boldogabban értékelt.

„A negyedik negyedben minden megváltozott. Megállítottuk a lendületüket, és jól dobtunk”

A Miaminál a döntő előtt a legnagyobb aggodalmat Dwayne Wade bal válla okozza, amivel már többször is meggyűlt a baja.

„A vállam nem 100%-os, már soha nem lesz az” – vallotta be a negyedik negyedben 10 pontig jutó Wade.

A Miami győzelmével az Oklahoma City Thundert szintén 4–1-gyel búcsúztató Dallas Mavericksszel csap össze az NBA nagydöntőjében. A két csapat öt évvel ezelőtt már találkozott a fináléban, akkor a Heat győzedelmeskedett.

nba