Real Madrid

Mourinho győzelmet aratott: Valdanót menesztették

A Real Madrid megszüntette az argentin sportigazgató munkaviszonyát, így a jövőben a portugál tréner egy személyben felel a szakmai munkáért.

Mourinhónak sikerült kitúrnia az argentint - Fotó: AFP

A Real Madrid elnöke, Florentino Perez sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy a klub szerződést bont a sportigazgatóval, Jorge Valdanóval.

„A vezetőség úgy döntött, hogy Valdano általános vezetői feladatait ezentúl José Ángel Sánchez általános igazgató végzi el” - fogalmazott a klub első embere.

A klub vezetőedzője, José Mourinho a jövőben egy személyben felel majd a szakmai munkáért, közte és Florentino Pérez elnök között pedig José Ángel Sánchez főigazgató közvetít majd, aki az operatív munkáért felel.

A spanyol sajtó szerint természetesen Mourinho tehet a sportigazgató menesztéséről, mivel többször is konfliktusba került vele. Egyes feltételezések szerint a Real Madrid vezetőedzője kijelentette, vagy ő távozik vagy Valdano.

Mourinho 2010 május 31-i bemutatása óta az ellentétek folyamatosan fenn álltak közöttük, és az elnök Florentino Perez inkább a portugál tréner pártját fogta. Bár május 15-én Valdano még tagadta a távozását, mára hivatalossá vált: ő lett a konfliktus vesztese.