NHL

Hetedik meccs dönt a Tampa és a Boston között

  • MTI

A Tampa Bay Lightning hazai környezetben 5-4-re nyert a Boston Bruins ellen az NHL keleti döntőjének hatodik mérkőzésén, így 3-3-ra kiegyenlített a négy győzelemig tartó párharcban.

Boston Bruins-Tampa Bay Lightning párharc hatodik összecsapása az NHL Keleti Főcsoportjának döntőjében.
Az "életben maradásért" játszó hazaiak már a 36. másodpercben vezetést szereztek, de a Boston még az első harmadban fordított. A Lightning emberelőnyös gólokkal fordított, sőt, a harmadik felvonás elején 4-2-re elhúzott. A vendégektől a cseh David Krejci ugyan mesterhármast szerzett, ám ezúttal ez is kevés volt. A túloldalon Martin St. Louis két góllal és egy gólpasszal vétette észre magát.

A mindent eldöntő, hetedik találkozóra magyar idő szerint szombat hajnalban kerül sor Bostonban. A Bruins utoljára 1990-ben volt fináléban, és 1972-ben emelhette fel utoljára a Stanley Kupát, míg a Tampa története során egyszer jutott fináléba, ám azt 2004-ben megnyerte.

A keleti továbbjutó az alapszakaszgyőztes Vancouver Canucksszal mérkőzik meg. A pályaelőny a kanadai együttesnél lesz, és az is biztosnak tűnik, hogy a nagydöntő magyar idő szerint jövő csütörtökön hajnali 2 órakor kezdődik.

nhl