Lósport

Ascotban le fogják becsülni Overdose-t - Mikóczy

A ló résztulajdonosa szerint Overdose bebizonyította, hogy a legjobbak között van a helye, de ebben a mezőnyben kis dolgokon múlik a siker.

Overdose Ascottra készül - Fotó: AFP

Mikóczy Zoltán, Overdose résztulajdonosa volt a Digi Sport Reggel Start című műsorának a vendége. Az üzletember kijelentette, attól függetlenül, hogy a Haydock Parkban lova csak a középmezőnyben ért célba, Ascotban sokkal jobb eredményben bízik.

„A verseny után kicsit letargiába estem. Azt hittem, ezt a versenyét a Dózi gond nélkül meg fogja nyerni. Amikor végigelemeztük a futást, láttuk, hogy ő ide tartozik, ezek közé a lovak közé. Bebizonyította, hogy a legjobbak között van a helye, de ebben a mezőnyben kis dolgokon múlik a siker. A kemény pálya nem fekszik számára, nem tud a legvégén küzdelemben lenni a legjobbakkal. Az ascoti pálya sem lesz jó ebből a szempontból, de ha adódott ez az esély, akkor meg kell mérettetnünk. Azért maradt Angliában, hogy fel tudjon készülni, a hosszú utazás ugyanis hatással volt a legutóbbi teljesítményére. Eddig egy kicsit felbecsülték Dózit, most viszont a Haydock Parkban mutatott futása miatt majd le fogják becsülni, de bízom benne, hogy sokkal jobban fog teljesíteni Ascotban” – jelentette ki Mikóczy Zoltán.

Overdose 2011 június 14-én fut majd a Royal Ascoton.