Kerékpár

A CAS beleegyezett Contador tárgyalásának elhalasztásába

A doppingolással gyanúsított Alberto Contador védői a tárgyalás elhalasztását kérték a Nemzetközi Sportdöntőbíróságtól (CAS), amibe beleegyezett a lausenne-i székhelyű testület.

A CAS beleegyezett Contador tárgyalásának elhalasztásába

Korábban beszámoltunk róla, hogy csúszhat a háromszoros Tour de France-győztes spanyol sportoló meghallgatása, mert a védelem halasztást kért, hogy még több bizonyítékkal támassza alá Contador ártatlanságát. A CAS délután közölte, hogy belegyezett a halasztásba.

"A sportoló képviselőivel folytatott egyeztetéseket követően a CAS elfogadta a tárgyalás elhalasztását, annak érdekében, hogy valamennyi érintett fél megfelelően fel tudjon készülni a meghallgatásra, és garantálva legyen az érintett személyek és tanúk részvétele" - szól a testület közleménye.

Contadort eredetileg június 6-8 között hallgatta volna meg a CAS, az új időpontot valószínűleg a jövő héten tűzik ki. A halasztás miatt minden bizonnyal rajthoz állhat a 28 éves kerekes a francia kerékpáros körversenyen.

Contador tavaly, a Tour alatt leadott egyik mintájában bukkantak klenbuterol nyomaira. A sportoló azt állította, hogy szennyezett marhaúst evett, így került szervezetőbe a tiltott anyag, az indoklást elfogadta hazája szövetsége, és februárban felmentette a doppingvád alól. A Spanyol Kerékpáros Szövetség döntése ellen a CAS-nál a nemzetközi szövetség (UCI) és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) is fellebbezett. Amennyiben a CAS bűnösnek találja Contadort, elveszik tőle 2010-es győzelmét és kétéves eltiltással is számolhat.