BL-döntő

Nem halasztják el a finálét az izlandi vulkánkitörés miatt

  • VNA

Bár az izlandi vulkanikus tevékenység ismét a bolondját járatja Nyugat-Európával, a szombati BL-döntőt nem halasztja el az UEFA.

Izlandi vulkánkitörés
Komolyabban nem vetődött ugyan fel a londoni Wembley Stadionba tervezett szombati Bajnokok Ligája-döntő elhalasztása, az UEFA szerdai közleménye azonban elejét vette mindenfajta spekulációnak. Az izlandi Grímsvötn vulkán kitörése miatt több európai légikikötőt le kellett már zárni, így Nagy-Britannia közlekedése ismét komoly nehézségekkel szembesül. Ennek ellenére a Barcelona-Manchester United finálé biztosan lebonyolításra kerül.

„Az UEFA ebben az esetben nem tud mit tenni, a természeti körülményekre nincsen ráhatásunk. Az a feladatunk, hogy a csapatok és a mérkőzés hivatalos szereplői időben megérkezzenek a helyszínre és ezügyben már léptünk is” – mondta David Taylor, az UEFA-főtitkára. Az izlandi hamu miatt a Barcelona a tervezettnél két nappal korábban utazott el a szigetországba (a Unitednek hasonló gondjai nincsenek), míg az UEFA-elnök Michel Platini is a menetrendjével előjegyzettnél hamarabb utazott el Marokkóból a szigetországba.

A katalán klub természetesen gondolt azon szurkolóira is, akik ugyan jeggyel rendelkeznek a fináléra, de a repülőgépek bizonytalan indulása miatt bajban lehetnek a helyszínre jutással. A klub az általa várt 25.000 szurkoló számára buszokat biztosít, amelyek elfogadható tarifáért Londonba viszik majd a fanatikusokat. Jelenleg a légtéri helyzet ugyan javulóban van a szigetország felett, de a meteorológusok péntekre ismét a helyzet romlását várják.