Bajnokok Ligája

Messit és Xavit kell megállítani, Rooneyék a többit megoldják - Yorke

A Manchester United 1999-es triplázásának egyik hőse, Dwight York szerint a Barcelona a szombati Bajnokok Ligája-döntő esélyese, de egyáltalán nem verhetetlen a katalán együttes. A csatár úgy gondolja, Alex Ferguson tudja, hogy kapcsolják ki az ellenfél kulcsembereit, Hernández, Rooney és Giggs pedig elég veszélyt tudnak teremteni a támadások során.

Yorke-ot a goal.com angol futballportál faggatta a BL-döntőről, és a Manchester United korábbi csatára elmondta, hogy a Vörös Ördögöknek szerinte Messit és Xavit kell kikapcsolniuk a játékból ahhoz, hogy ne kapjanak gólokat: "Természetesen a Barcelona a favorit, de senki ne mondja nekem, hogy legyőzhetetlenek. A United pontosan tudni fogja, mit kell játszani. Sir Alex - ahogy mindig - fel fogja hívni a játékosai figyelmét az ellenfél legfontosabb embereire, és hogy hogy lehet őket legyőzni. Ezúttal Messire és Xavira kell figyelni, ők jelentik a legtöbb veszélyt. Ferguson pedig mindig tudja, hogy kell őket megállítani, és hogy kell a legkevesebb hibát elkövetni."

Dwight Yorke, a Trinidad és Tobagói válogatott csatára nyilatkozik a 2006-os világbajnokság alatt

Az persze csak a játék egyik oldala, hogy elkerüljék a kapott gólokat, valahogy lőniük is kellene - a Real Madridnak erre maradt a legkevésbé energiája az elődöntőben. Yorke azonban ebből a szempontból is bizakodó: "Ott van nekünk Hernández. A Barcelonának vitán felül a védelem a leggyengébb csapatrésze, és ezt ki lehet használni. A védők általában szeretik maguk előtt tudni a csatárokat, Hernández azonban össze-vissza futkos közöttük, amivel nem csak széthúzza a falat, hanem be is tud indulni az üres helyekre, ahová pedig Giggs nagyszerűen teszi be a labdákat. Vagy érkezik Rooney, aki nagyszerűen használja ki ezeket a területeket, és sok problémát okozhat. Tehát egyszerre két dologra is figyelni kell a védelemnek, ami mindenképp pluszt jelent a United számára. A lényeg, hogy ki kell használni a lehetőségeket."

A korábbi remek támadó azt sem hagyta szó nélkül, hogy a Manchester sokak szerint érdemtelenül lett bajnok és került a Bajnokok Ligája fináléjába: "Sokan nem adják meg a megfelelő tiszteletet ennek a csapatnak. Azon fanyalognak, hogy nem olyan jó őket nézni, mint az 1999-es vagy a 2009-es gárdát. Nem tudom honnan jönnek ezek az emberek. Ez a játék nem a szépségről szól, hanem a győzelemről. Ez az együttes mindenkit legyőzött, akivel szembe került, úgyhogy az ilyen kritikák jogtalanok velük és a menedzserrel szemben. Ráadásul, aki ilyeneket mond, az azt is mondja, hogy a Manchester United ellenfelei is gyengék, hiszen legyőzte őket."