Női kézilabda válogatott

Még másfél hét a vb-selejtezőig, edzőtáborban a keret

  • MTI

Megkezdte az utolsó felkészülési edzőtábort a magyar női kézilabda-válogatott a németek elleni világbajnoki selejtezőre.

Mátéfi Eszter szövetségi kapitány 18 játékosnak küldött meghívót a múlt héten, és mindenki ott volt szerdán délelőtt a balatonfüredi találkozón.

"Jövő kedden Tatán játszunk egy zártkapus mérkőzést az osztrákokkal, és azután döntök, ki lesz az a 16 játékos, aki szerepelni fog a vb-selejtezőn" - mondta az MTI-nek Mátéfi Eszter. "Nincs könnyű dolgunk, hiszen a lehetséges ellenfelek közül talán a legnehezebbet kaptuk, persze ők is így lehetnek ezzel. Nagyon fontos két összecsapás vár ránk, mert senki sem szeretne lemaradni arról a vb-ről, amelyről olimpiai selejtezőre lehet továbbkerülni. Bízom a játékosaimban."

A magyarok szerdától péntekig Balatonfüreden és Alsóörsön készülnek, majd a hétvégi pihenő után a tatai edzőtáborban folytatják a közös munkát. Kedden 17:30 órától zártkapus, nem hivatalos mérkőzést játszanak az osztrákokkal. Az együttes jövő hét szombaton utazik a másnap 18:30-kor kezdődő balingeni vb-selejtezőre. A visszavágóra június 11-én, Győrben kerül sor 17:30-as kezdéssel.

A párharc győztese vehet részt a decemberi, olimpiai kvalifikációs brazíliai vb-n, míg a vesztes biztosan lemarad a 2012-es londoni ötkarikás játékokról.

A keret:
kapusok: Herr Orsolya (Syma-Vác), Pastrovics Melinda (FTC-Rail Cargo Hungaria), Pálinger Katalin (Győri Audi ETO KC)

jobbszélsők: Bódi Bernadett (Budapest Bank-Békéscsaba), Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria)

jobbátlövők: Bulath Anita (DVSC-Korvex), Hornyák Ágnes (Győri Audi ETO KC), Tomori Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungaria)

irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)

beállósok: Mayer Szabina (Győri Audi ETO KC), Szabó Valéria (DVSC-Korvex), Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria)

balátlövők: Ferling Bernadett (Dunaújvárosi Regale Klíma), Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)

balszélsők: Juhász Gabriella (DVSC-Korvex), Vérten Orsolya (Győri Audi ETO KC)