Giro d'Italia

Lökdösődés és kizárás után Ulissié a 17. szakasz - videó

  • VNA

Lökdösődés a befutónál, valamint olasz szakaszgyőzelem a Giro d’Italia 17. szakaszán. Alberto Contador továbbra is vezet az összetettben.

Giro d'Italia 17. szakaszának befutóján Giovanni Visconti és Diego Ulissi veszekszik
Az olasz kerékpáros körversenyen, a Giro d’Italián szerdán a 17. szakaszt rendezték meg, ahol Feltre és Tirano között 230 kilométer várt a mezőnyre. A szakasz elején egy 15 fős csoport szökött el a főmezőnytől (majd később Hubert Dupont csatlakozott hozzájuk), amely több mint négy perces előnyt is szerzett. A peloton ezúttal nem sokat foglalkozott az élen haladókkal, akik végül egymás között döntöttek a szakasz győzelemről. A hajrára négyen maradtak a befutónál, ahol érdekes jelenetek zajlottak. A cél előtti métereken ugyanis két olasz kerekes, Giovanni Visconti és Lampréban tekerő Diego Ulissi harcolt a győzelemért, akik kétszer össze is értek.

Végül ugyan a Farnese-Vini csapatában tekerő Visconti haladt át elsőként a célvonalon, de az ellenfél szabálytalan meglökése miatt visszaminősítették őt a harmadik helyre, az így szakaszgyőztessé váló Ulissi és a spanyol Pablo Lastras Garcia mögé. Az összetett versenyben a szerdai szakasz után nincsen változás, így továbbra is az ezúttal a főmezőnnyel célba érő spanyol Alberto Contador vezeti a Giro d’Italiát.

Giro d’Italia – 17.szakasz végeredmény
1. Diego Ulissi (ITA) Lampre - ISD 5:31:51
2. Pablo Lastras Garcia (ESP) Movistar Team a.i.
3. Giovanni Visconti (ITA) Farnese Vini - Neri Sottoli a.i.
4. Jan Bakelants (BEL) Omega Pharma-Lotto 4 mp hátrány
5. Fabio Taborre (ITA) Acqua & Sapone 8 mp hátrány
6. Eduard Vorganov (RUS) Katusha Team a.i.