NBA

A Miami hosszabbításban lépett a nagydöntő küszöbére

101-93-ra győzött a Miami Heat hazai pályán a Chicago Bulls ellen az NBA keleti főcsoportdöntőjének negyedik mérkőzésén, és ezzel már 3-1-re vzet összesítésben. A floridai csapat az előző mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is kizárta a játékból az alapszakasz MVP-jét, Derrick Rose-t, és LeBron James valamint Chris Bosh vezérletével nyerni tudott.

A Heat ott folytatta, ahol az előző találkozón abbahagyta: Derrick Rose-ra koncentrálták a védekezésüket, és elérték, hogy a Bikák legjobbja 27 mezőnykísérletéből csak 8-at tudjon értékesíteni. Különösen fontos volt a hazaiaknak, hogy Rose 85-85-ös állásnál, néhány másodperccel a rendes játékidő vége előtt hibázott, és így hosszabbítani kellett.

Dwayne Wade tör kosárra a Miami Heat Chicago Bulls NBA-mérkőzésen a rájátszásban 2011 májusában

A ráadásban a Bulls sok labdát szórt el, nem volt kérdéses, hogy a Miami fogja megnyerni a mérkőzést. A győzelemben klucsszerepe volt LeBron Jamesnek, aki 35 pontjából 13-at a negyedik negyedben szerzett, ezzel segítve csapatának, hogy felálljon ötpontos hátrányából. A második legeredményesebb Heat-játékos a 22 pontos Bosh lett, Wade ezúttal csendesebb volt, 14 egységgel íratkozott fel a táblára, és a nagyszünet valamint a hosszabbítás között egyetlen kosarat sem szerzett.

A Chicagóban rossz százalékkal is Rose dobta a legtöbb pontot (23), de nem sokkal maradt el mögötte Boozer és Deng sem (20-20). A többiek viszont gyengén teljesítettek, így a Bulls sorozatban harmadszor kapott ki, amire még nem volt példa ebben a szezonban.

Ha negyedszer is ki fognak, akkor búcsúznak is. Csütörtök este Chicagóban kiderül...

NBA rájátszás