NBA

Egy győzelemre a Dallas a nagydöntőtől

A Dallas Mavericks hosszabbítás után legyőzte 112-105-re az Oklahoma City Thunderst az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Nyugati főcsoport-döntőjének negyedik mérkőzésén, így a texasi alakulatot már csak egy siker választja el a továbbjutástól, vagyis a nagydöntőtől.

Ismét Dirk Nowitzki volt a texasiak nyerő embere

Öt perccel a vége előtt még 15 (!) ponttal vezetett az Oklahoma, a Dallas pedig végig futott az eredmény után, egyszer sem állt a texasiaknak a zászló. De a vendégeknél játszik egy bizonyos Dirk Nowitzki...a német szupersztár 40 pontot jegyzett a találkozón, ebből 12-őt az utolsó öt percben (csapata 17 pontjából), amivel kiharcolta a Mavericks a hosszabbítást. A ráadásban már a Dallas dominált, az Oklahoma mindössze hat pontot szerzett az utolsó öt percet és a hosszabbítást együttvéve. Nowitzki "kiszolgálói" Jason Terry (20 pont, 5 lepattanó) és Jason Kidd (17 pont, 5 lepattanó) voltak.

A Thunderben Kevin Durant 29 pontot és 15 lepattanót, Russel Westbrook 19 pontot, 8 gólpasszt és 8 lepattanót, Serge Ibaka 18 pontot jegyzett. Szerdán Dallasban javíthatnak.

"Nehéz elfogadni ezt a vereséget, csalódás ez az edzőnek, a játékosoknak, az egyesületnek és a szurkolóinknak, de tanulnunk kell belőle. A fiúk keményen küzdöttek, de leeresztettek a végére. Most egyszerre egy mérkőzésre kell összpontosítanunk" - mondta Scott Brooks, az Oklahoma edzője.

"Ez a csapat bizony nagyon leleményes, és mindig az adott körülményekhez igazodik. A vége egyszerűen fanatsztikus volt" - örvendezett kollégája, Rick Carlisle.

A párharcok állása