Udinese

Sánchez ér annyit, mint Messi - Giampaolo Pozzo

Az Udinese elutasított egy 35 millió eurós ajánlatot Alexis Sánchezért, aki 12 góllal járult hozzá a klub BL-selejtezőt érő negyedik helyéhez az olasz bajnokságban. Arról, hogy ki vitte volna a játékost, nem beszélt a klubelnök, de tett egy érdekes összehasonlítást az aranylabdás Lionel Messivel kapcsolatban.

Udinese-címerSáncheznek nagy szerepe volt abban, hogy az Udinese az első januári mérkőzésétől kezdve 13 meccses veretlenségi sorozatot (közte 10 nyert meccsel) produkált. A Palermo 7-0-s legyőzéséből például négy góllal vette ki a részét. A szezont négy vereséggel kezdő Zebracsikók ennek - és a Lazio botlásainak - köszönhetően a negyedik helyen végeztek a bajnokságban, így indulhatnak a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Nem meglepő, hogy többen - például a Manchester City vagy az Inter - is érdeklődtek a 22 éves chilei iránt. Egy meg nem nevezett klub pedig kínált is érte 35 millió eurót. Az Udinese elnöke azonban visszautasította az ajánlatot, mert még legalább egy évig meg szeretné tartani, nyilvánvalóan azért, hogy valami kézzel fogható eredményt fel tudjanak mutatni a nemzetközi porondon.

"Számomra Sánchez olyan jó játékos, mint Lionel Messi, de persze elfogult vagyok - nyilatkozta Giampaolo Pozzo. "Egy generációban csak két-három ilyen képességű játékos születik."

Természetesen a csatár nem egyedül "tehető felelőssé" az Udinese meneteléséért, így másokat is szívesen vinnének a nagyobb csapatok. Gökhan Inlert a Napoli vette célba, és Pozzo nem is tagadta, hogy érdekelné egy ajánlat.

"A Napoli egy ideje már érdeklődik Inler iránt, de most legalább két napig az ünnepléssel szeretnénk foglalkozni, mielőtt ezekre a dolgokra figyelnénk" - mondta a svájci középpályásról az elnök.