Nyilatkozat

Egervári is támogatta a Belgiumba szerződésem - Czvitkovics

A DVSC középpályása kikérte Juhász Roland és a szövetségi kapitány véleményét is, mielőtt aláírt a belga Kortrijkhoz.

Czvitkovics a továbblépés reményében megy Belgiumba

Ahogy arról beszámoltunk, Czvitkovics Péter elhagyja a DVSC-t, és két évre a belga első osztályban szereplő KV Kortrijk csapatába szerződik. A középpályásnak egy álma vált valóra, azzal, hogy külföldön futballozhat.

„Állítólag nagyon régóta figyelnek, de én nem tudtam róla. Az elmúlt 10 napban gyorsultak fel az események. Már megbeszéltünk mindent, a szerződést is aláírtam, csak nem akartam, hogy a bajnokság hajrájában ez legyen a téma, ezért megvártuk a szezon végét. Úgy érzem, egy álmom vált valóra. Végre külföldön fogok játszani és ráadásul egy jó bajnokságban. A döntésem előtt több embernek is kikértem a véleményét. Például az Anderlechtben futballozó barátomét, Juhász Roliét. Ő is azt mondta, jó választás, mert a Kortrijk egy focizós, jó csapat, és amit már én is láttam, kiváló körülmények várnak. Na és az sem mellékes, hogy amit ígérnek, azt betartják, legalábbis ez a hír járja róluk. Beszéltem a szövetségi kapitánnyal, mert fontos a válogatott is. Neki is elmondtam, hogy mehettem volna keletre is, például Ciprusra. Ő is Belgiumot támogatta inkább. Szeretnék jól teljesíteni, aztán ha lehet, továbblépni egy még erősebb bajnokságba” – nyilatkozta a magyar válogatott játékos a dehir.hu-nak.

Czvitkovics tagadja, hogy csak a pénz motiválná, egy év után tovább szeretne lépni.

„Azért még van bennem ambíció. Ha az első szezonom jó lenne, úgy gondolom, a belga-holland vonalon tovább tudok lépni, ami nekem egy újabb kiváló lehetőség lenne. Sőt, azt mondom, nem csak nekem, szerintem minden magyar játékosnak ezt az utat érdemes bejárni, a fokozatosság elvét betartva. Mondjuk én már 28 éves vagyok, tehát nagyon nem ugrálhatok, de ha 20 éves koromban kaptam volna ilyen lehetőséget, akkor talán már előrébb lennék. De nem bántam meg ezt a debreceni időszakot, hiszen olyan eredményeket értünk el, amit tényleg senki sem várt. Abban bízom, hogy tényleg tovább tudok majd lépni. A lehetőséget az ígéretek szerint megkapom, mert tényleg stabil kezdőként számítanak rám. Remélem, tudok élni vele” – bizakodott a 28 éves futballista.

A Cicó becevévre hallgató játékos szerint mindenképpen előrelépés lesz a Monicomp Liga után a Jupiler League.

„Voltam kinn egy pár meccsen Belgiumban, Juhász Roli meghívására. Egy kicsivel talán erősebb bajnokság a belga, mint a magyar, a körítés azonban teljesen más. Ott azért komolyabb stadionok vannak, elsősorban a 2000-es Eb miatt, 20-30 ezresek. Ennél a csapatnál egy kisebb stadion van, tízezres, az átlag nézőszám 6-7000, de ha rangadó van, akkor teltház van. Ahogy hallottam, elég fanatikus szurkolótáboruk van. Szerintem mindenképpen előrelépés lesz, és remélem, tudok segíteni a csapatnak, mert kimondottan azzal a szándékkal igazoltak le, hogy előrébb lépjen a csapat és kiharcolja az Európa Liga-szereplést.”