Bajnokok Ligája

Rá kell hangolódnunk a döntőre - Guardiola

A Barcelona a Málaga elleni 3-1-es győzelemmel melegített a jövő szombati Bajnokok Ligája-döntőre. A spanyol bajnokcsapat vezetőedzője, Pep Guardiola szerint elsősorban szellemileg kell felkészülniük a Manchester United ellen, hogy a fináléra megfelelő "hangulatba" kerüljenek.

Pep Guardiola

Tartalékos csapattal állt ki szombat este a Barca a spanyol bajnokság utolsó fordulójában a Málaga ellen, de teljesen érthető volt Guardiola taktikája: a pontvadászatot már megnyerték, így kulcsembereinek pihenőt adott a szezon legfontosabb mérkőzése, a BL-döntő előtt.

"Még sokat kell dolgoznunk ezen a héten, hogy tökéletesen felkészüljünk a Manchester ellen. Főleg szellemi téren lesz sok munkánk" - nyilatkozta a Málaga elleni győzelem után a fiatal sikeredző.

"Egy hét áll rendelkezésünkre, csütörtöktől kezdve már azon dolgozunk, hogy a megfelelő hangulatba kerüljünk, rá kell hangolódnunk a fináléra. Ez a győzelem (a Málaga ellen) is segít ebben."

Guardiola a keret valamennyi tagjával számolhat, nincs sérült játékosa. "Boldog vagyok, mert a Wembleyben minden futballistámmal számolhatok. Mindenki elutazik Londonba, tudatában vagyunk annak, hogy ez is lélektani előnyt adhat. A döntő megnyerése a végső célunk. Bár a bajnokság volt számunkra a legfontosabb sorozat, most a legvonzóbb, legizgalmasabb mérkőzés előtt állunk. Az egész világ minket fog figyelni, mi a spanyol futballt fogjuk képviselni."

Bajnokok Ligája, döntő:
Barcelona-Manchester United
Május 28. szombat, London, Wembley Stadion.