Manchester United

Hargreavesszel nem hosszabbít szerződést a klub

A nyáron lejár Owen Hargreaves kontraktusa, de a Manchester United vezetősége nem kínált új szerződést az üveglábú középpályásnak.

Owen Hargreavesnek nem kínált új szerződést a Manchester United

Bár karrierje ígéretesen indult (négyszeres német bajnok, háromszoros kupagyőztes, BL-győztes a Bayern Münchennel), a korábbi angol válogatott pályafutása már rég megfeneklett. Hargreaves 2007 júliusában 17 millió fontért igazolt vissza hazájába a Bayernből, azóta összesen 27 meccsen lépett pályára a Vörös Ördögök színeiben, ebből 23-szor első szezonjában. A hosszú évek óta sorozatos térdsérüléssel küzdő középpályás a jelen idényben nyolc percet játszott, még novemberben, a Wolverhampton ellen kezdőként lépett pályára (egyik) felépülése után, de ismét megsérült. A 2009-2010-es idényben még ennyit sem mutathat fel, a Sunderland ellen május 2-án a 90. percben cserélte be Sir Alex Ferguson.

A skót menedzser megerősítette, a klub nem kínál új szerződést a 30 éves játékosnak:
"Nehéz döntés volt, főleg annak ismeretében, hogy ez a fiú keményen dolgozik azért, hogy visszanyerje korábbi formáját. De annak a reményében léptük meg ezt, hogy valahol máshol képes lesz feltámasztani pályafutását."